Καλές γιορτές από τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Δεκ 25, 2016
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Χαρούμενα Χριστούγεννα. Ευτυχισμένο το νέο έτος.

Φίλες και φίλοι, 

Πάντα πίστευα ότι στη χώρα μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να μη συζητάμε για τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Το ίδιο πιστεύω και σήμερα ως Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτή η πίστη γίνεται εντονότερη, καθώς το πολιτικό σκηνικό στον κόσμο, την Ευρώπη, τη γειτονιά μας, αλλάζει ριζικά. Δεν είναι μόνον οι διάφορες προκλήσεις από γείτονες και οι νέας μορφής απειλές. Είναι η τάση του συνολικού αναθεωρητισμού των σταθερών πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ειρήνη στην Ευρώπη τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια. Πλέον, τα δεδομένα του χθες αμφισβητούνται και αμφισβητούνται έντονα. 

Γι αυτόν το λόγο χρειαζόμαστε μια μακρόπνοη στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, θεμελιωμένης στην εθνική ενότητα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που έρχονται. Να διατηρήσουμε την ελπίδα του ευρωπαϊκού μας πεπρωμένου και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Να εμπνεύσουμε τους πολίτες με την πίστη ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Μακριά από μισαλλοδοξίες, λαϊκιστικές και εσωστρεφείς νοοτροπίες. 

Σ’ ένα αβέβαιο περιβάλλον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας επιφυλάσσει ένα δύσκολο και δυσοίωνο 2017. Όμως, η χρονιά η οποία σε λίγο ανοίγεται μπροστά μας, μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και αυτό θα γίνει μόνο με αλλαγή πλεύσης, με πολιτική αλλαγή. Θα επιτευχθεί όταν η Συμφωνία Αλήθειας γίνει πραγματικότητα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με την ευχή να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, και με τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα πάρουμε στα χέρια μας τη δύναμη για ένα καλύτερο, δυναμικό και πιο αισιόδοξο 2017, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και υγεία. Σε εσάς και τις οικογένειές σας. 

 

Ένα ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.

 

Φιλικά 

Γιώργος Κουμουτσάκος 

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.