Δασική Έκταση, Χωρίς Πυροσβεστικούς Κρουνούς!

Σεπ 26, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μονάχα δύο πυροσβεστικοί κρουνοί, καλύπτουν δασική έκταση δύο χιλιομέτρων σε περίπτωση πυρκαγιάς! Η πλούσια δασική έκταση που περιβάλει τους χώρους από την οδό Ζησιμοπούλου-Δαβάκη γωνία, ως και την γωνία της Πίνδου με την Κατεχάκη στο ύψος του ΑΟΟΑ, παραμένει καιρό τώρα απροστάτευτη. Η Παπάγου Πολιτεία βρέθηκε στην περιοχή και διασχίζοντας όλη αυτή την απόσταση , κατέγραψε έναν πυροσβεστικό Κρουνό στη αρχή της παραπάνω διαδρομής και ένα στο τέλος της. Έτσι τα 2/3 τουλάχιστον της δασικής έκτασης μένει ευάλωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς. <<Ένας άνθρωπος να πετάξει ένα σπίρτο , θα φουντώσουν τα πάντα.>> Η κατάσταση βέβαια είναι ακόμα πιο σοβαρή μιας και σε απόσταση 2 μέτρων από το δάσος υπάρχει κατοικημένη περιοχή. Οι είσοδοι των πολυκατοικιών στην οδό Παπακωνσταντίνου 4, απέχουν λιγότερο από 2 μέτρα από την δασική περιοχή. Τα κλαδιά από τα μεγάλα δέντρα ακουμπάνε στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων . Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν κινδυνεύει με καταστροφή μόνο ο πλούσιος αυτός βιότοπος, αλλά θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η περιουσία των κατοίκων της γύρω περιοχής. Οι κάτοικοι της περιοχής μας δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ και ότι ζητούν από την Δημοτική Αρχή ,την τοποθέτηση τουλάχιστον δύο Πυροσβεστικών Κρουνών , στην μέση της απόστασης αυτής. Μαρία Ε. Μωραΐτου -Ακολουθεί σχετικό Bίντεο-

Πολυμέσα

Κατηγορία Περιβάλλον
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %26 %527 %2011 %14:%Σεπ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.