Ηλεκτρονικά θα γίνονται από φέτος οι αιτήσεις για το φοιτητικό πάσο

Σεπ 19, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλάζει μορφή και τρόπο έκδοσης από φέτος το φοιτητικό πάσο, που προσφέρει εκπτώσεις σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες για φοιτητές. Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την χορήγηση πάσο στον διαδικτυακό τόπο  http://paso.minedu.gov.gr . Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχία πιστοποίησης (username και password) με την υπηρεσία ηλεκτρονικών συγγραμμάτων «Εύδοξος». Ειδικότερα για τους φοιτητές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, δεν θα γίνεται χρήση κωδικών, αλλά ο κάθε φοιτητής θα συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία που του ζητούνται. Κάθε δήλωση φοιτητή στο πρόγραμμα, θα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Κατόπιν, αφού εγκριθεί η αίτηση, ο φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης που θα έχει επιλέξει ο ίδιος (από προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα) κατά την υποβολή της αίτησής του. Το κόστος για την παραλαβή του δελτίου θα είναι 2,46 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίος όμως δεν θα χρειαστεί να χρεωθεί για την έκδοση φωτογραφιών. Τα νέα δελτία εισιτηρίων θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας, και τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα διαδικασία έκδοσης του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ μπορείτε να λάβατε από την ιστοσελίδαhttp://paso.minedu.gov.gr Δικαιούχοι του Δελτίου του ΟΑΣΑ Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι: Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών (μη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ), εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα (ν+2) έτη φοίτησης (όπου ν, η διάρκεια που προβλέπεται από το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών). Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών (μη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ), για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών (μη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου) που δεν έχουν συμπληρώσει την ημέρα υποβολής της αίτησης έκδοσης του δελτίου ειδικού εισιτηρίου το 29oέτος της ηλικίας τους, για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών (μη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου), που δεν έχουν συμπληρώσει την ημέρα υποβολής της αίτησης έκδοσης του δελτίου ειδικού εισιτηρίου το 31o έτος της ηλικίας τους, για τέσσερα έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους. Οι φοιτητές – πολίτες άλλων χωρών που σπουδάζουν στην Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους. Πηγή: eudoxus.gr, ΟΑΣΑ
Κατηγορία Εκπαίδευση

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.