Η ΓΝΩΜΗ: 2012 Οικο-πράσινος Παπάγος-Χολαργός

Ιαν 17, 2012
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το 2011 είναι πλέον παρελθόν. Ο νέος καλλικρατικός δήμος Παπάγου-Χολαργού θα κληθεί το 2012 να αντιμετωπίσει αφενός τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νέα δημοτική αρχή ,αφετέρου τα θέματα εκείνα που δεν ενδιαφέρθηκε να επιλύσει ή να βελτιώσει.             Το 2012 είναι θεμιτό να γίνουν ενέργειες ώστε το προάστιο μας να καταστεί ένας οικολογικός δήμος φιλικός προς τους δημότες.             Τα τοπικά λεωφορεία και τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να μετατραπούν σε οχήματα φυσικού αερίου προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και εξοικονομώντας ενέργεια.             Τα σχολεία ,τα δημοτικά κτήρια και τα αθλητικά κέντρα πρέπει επιτέλους να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα ενώ ο δήμος θα πρέπει να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε επιδοτώντας πολίτες και ιδιώτες να επεκτείνει τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και στις κατοικίες.             Ο δήμος με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και σχολείων θα πρέπει να καθιερώσει και να συστηματοποιήσει τόσο την ανακύκλωση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών όσο και την οικιακή κομποστοποίηση. Θα πρέπει δε, σε συνεργασία με όμορα προάστια να ξεκινήσει συνομιλίες προκειμένου να κατασκευαστεί εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.             Ο Παπάγος-Χολαργός προσφέρεται για την κατασκευή και λειτουργία πλήρους δικτύου ποδηλατοδρόμων καθώς και για την ενοποίηση χώρων πρασίνου ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι περιπάτου. Οποιαδήποτε ασφαλτόστρωση ή πεζοδρόμηση θα πρέπει πλέον να γίνεται με ψυχρά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Τέλος, ο δήμος μας θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα προβλήματα του Υμηττού. Πρέπει να οργανώσει εθελοντική δασοπροστασία κατά τους θερινούς μήνες ,συστηματική δενδροφύτευση και καθαρισμός από απορρίμματα και μπάζα στα τμήματα που ο Υμηττός πρόσκειται στο προάστιο μας. Το γεγονός ότι ο δήμος μας βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού αποτελεί αναντίρρητα προνομιακή θέση μέσα στο χαώδες αττικό λεκανοπέδιο. Είναι κρίμα η δημοτική αρχή να μην κάνει απλές οικολογικές κινήσεις προκειμένου να καταστήσει τη ζωή των πολιτών πιο ποιοτική. Εύχομαι το 2012 να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των δημοτικών ιθυνόντων και να δώσουν "οικο-πράσινο" χρώμα στο   προάστιο μας. 
Κατηγορία Η ΓΝΩΜΗ
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %17 %765 %2012 %19:%Ιαν

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.