ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ 0,8 ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Φεβ 26, 2014
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Έπειτα από περίοδο διαβούλευσης το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη γνώμη μου το Γ.Π.Σ θα πρέπει να ψηφιστεί μετά τις δημοτικές εκλογές από το νέο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα έχει λάβει νωπή εντολή από τους δημότες. Δεν είναι σωστό το παρόν συμβούλιο να δεσμευτεί με μια τόσο σημαντική απόφαση.

Πιστεύω ότι ο συντελεστής δόμησης θα πρέπει να παραμείνει 1 (ένα) και να μην μεταβληθεί σε 0,8 όπως προτείνει ο μελετητής διότι είναι κοινωνικά άδικο η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών να έχει ήδη επωφεληθεί από το συντελεστή 1 ενώ όποιος ακόμα δεν έχει κτίσει το ακίνητο του να είναι υποχρεωμένος να περιοριστεί στο συντελεστή 0,8. Παράλληλα, το ύψος θα πρέπει να παραμείνει στα 14μ, αντί να γίνει 11μ γιατί η μείωση σημαίνει ελάττωση ωφέλιμων χώρων διαμονής και κατά συνέπεια μείωση της αξίας του ακινήτου.

Εξάλλου, η μείωση του συντελεστή, στερείται νοήματος σήμερα αφού έχει ήδη οικοδομηθεί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Ίσως να είχε νόημα αν ψηφιζόταν πριν 30 χρόνια!!!

Σχετικά με την πρόταση για υποχρεωτική στέγη- κεραμοσκεπή στις νέες κατοικίες θεωρώ ότι θα είχε νόημα αν υποχρεώνονταν σε κατασκευή σκεπής και τα παλαιότερα κτίσματα. Εφόσον δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο δεν θα επιτευχθεί καμία ομοιομορφία στα οικήματα της περιοχής και άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος επιβολής του μέτρου.

Τέλος, σχετικά με την πρόταση για δημιουργία καταστημάτων επί της οδού Εθνικής Αμύνης και στο αριστερό τμήμα της Αναστάσεως πιστεύω ότι είναι εντελώς ανεδαφική. Ο Παπάγος αφενός είναι προάστιο αμιγούς κατοικίας αφετέρου ανήκει στον ίδιο δήμο με το Χολαργό όπου λειτουργεί πλήρης αγορά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδυναμώσουμε την αγορά του Χολαργού που ήδη περνάει κρίση δημιουργώντας κάποια μαγαζάκια στον Παπάγο. Αντίθετα πρέπει όλοι οι Παπαγιώτες συνειδητά να ενισχύσουμε εμπορικά το Χολαργό ώστε να διατηρήσει την εμπορική του δραστηριότητα. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι η νομιμοποίηση κάποιων φούρνων ,ψιλικατζίδικων κ.λ.π στου Παπάγου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άμεσες τοπικές ανάγκες.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.

Κατηγορία Η ΓΝΩΜΗ
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %26 %534 %2014 %13:%Φεβ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.