Η Γνώμη ''Μείωση Δημοτικών Τελών''

Σεπ 10, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεδομένης της γενικής οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, ο Δήμαρχος πρέπει άμεσα να προβεί σε μέτρα προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες. Πρώτο και κύριο μέλημα του πρέπει να είναι η αισθητή μείωση των δημοτικών τελών, τόσο στου Παπάγου όπου ο συντελεστής είναι 2,35, όσο και στον Χολαργό όπου ο αντίστοιχος συντελεστής είναι 1,85.  Δεδομένου ότι τα δύο δημοτικά διαμερίσματα συνιστούν έναν ενιαίο δήμο, ο συντελεστής δημοτικών τελών , θα πρέπει να είναι ενιαίος και φυσικά μειωμένος, να μην ξεπερνά δηλαδή το 1,50-1,60. Παράλληλα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών καθώς και μείωση των τιμών των ΚΑΠΗ και των διδάκτρων των δημοτικών γυμναστηρίων, προκειμένου οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα να μπορούν άνετα να επωφεληθούν των παροχών των αντίστοιχων δημοτικών οργανισμών. Ο νέος διευρυμένος δήμος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ταμείο προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τις <<αδύναμες και ευπαθείς ομάδες>>. Για να εξοικονομηθούν χρήματα  και να υπάρξει αφενός μείωση του συντελεστού δημοτικών τελών , αφετέρου κοινωνική οικονομική πολιτική θα πρέπει να υπάρξει πλήρης οικονομική διαφάνεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Τέλος, μια καλή ιδέα << κοινωνικής αλληλεγγύης>> και << δημοτικής αξιοπρέπειας>>  που θα πρέπει να σκεφτούν οι αμειβόμενοι της δημοτικής αρχής είναι η εθελοντική μείωση των αποδοχών τους, προς ενίσχυση του κοινωνικού ταμείου. Εξάλλου παράδειγμα αποτελεί ο κ. Σκούρτης  ο οποίος αρνήθηκε να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούτο ως συνήγορος του δημότη. Δημήτρης Οικονόμου 
Κατηγορία Η ΓΝΩΜΗ
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %10 %442 %2011 %12:%Σεπ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.