Νέες δράσεις Φιλαναγνωσίας στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΔΟΠΑΠ

Μαρ 18, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στα πλαίσια γνωριμίας των μαθητών

με τις υπηρεσίες της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης και της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στις νεαρές ηλικίες, για τέταρτη χρονιά  πραγματοποιούνται δραστηριότητες φιλαναγνωσίας. Στο χώρο της ανακαινισμένης Παιδικής Βιβλιοθήκης του ΔΟΠΑΠ γνωστοί συγγραφείς μιλούν με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας αφού έχουν δανειστεί και διαβάσει βιβλία τους.

Την 1η Φεβρουαρίου οι μαθητές της  Ε’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, συζήτησαν με τη κυρία Νένα Κοκκινάκη,  συγγραφέα του βιβλίου «Πηνελόπη Δέλτα : Η ζωή της σαν παραμύθι», για την ζωή και το έργο της Πηνελόπης Δέλτα.

Στις  22 Φεβρουαρίου  καλεσμένη ήταν η συγγραφέας κυρία  Ηρώ Παπαμόσχου. Μαζί της συνομίλησαν μαθητές από τη ΣΤ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για γνωστά βιβλία της όπως «Το γεφύρι της Ανατολής», «Το πέτρινο σπίτι» και «Φύλακες γρηγορείτε» μεταξύ άλλων.

Στις 15 Μαρτίου καλεσμένη της Βιβλιοθήκης του ΔΟΠΑΠ ήταν η κυρία  Ελένη Δικαίου, η οποία και μίλησε με μαθητές της Ε’ Τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Οι μικροί αναγνώστες έκαναν διάλογο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σχετικά με τα βιβλία της συγγραφέως με τίτλο «Οι θεοί δεν παθαίνουν στην Πέλλα», «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω παρακαλώ», «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» και «Ο πόλεμος στην Τροία» μεταξύ άλλων.

Οι εκδηλώσεις και οι καλεσμένοι του προγράμματος Φιλαναγνωσίας δεν σταματούν εδώ με επόμενη καλεσμένη την κυρία Ελένη Πριοβόλου  στις 29 Μαρτίου.

Κατηγορία Πολιτιστικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.