Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους με τη συμμετοχή της Φανερωμένης Χολαργού

Μαϊ 30, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
ΠΡΟΣΚΥNHMATIKH EKΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ, 10 -14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

1η ημέρα: Τρίτη 10 Ιουλίου ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στις 5.00 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας για την πτήση μας προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πρώτος σταθμός μας στη Λύδδα, για να προσκυνήσουμε τη Μονή και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Μετάβαση στη Σαμάρεια, στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα. Θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στο Ναό της Αγ. Φωτεινής. Εκεί θα μάς μιλήσει για τον Άγιο ο π. Ιουστίνος Αγιοταφίτης και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στη Σεβάστεια τη φυλακή και τον τόπο θανατώσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (παλάτι του Ηρώδη). Εκεί κοντά βρίσκεται και ο τάφος του. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση.

2η ημέρα: Τετάρτη 11 Ιουλίου ΙΕΡΙΧΩ ΧΟΖΕΒΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΒΗΘΑΝΙΑ
Θ. Λειτουργία στη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου. Μετάβαση στον κήπο της Αγωνίας και στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου, αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και τη Βηθσφαγή. Αναχώρηση για την Ιεριχώ. Ανάβαση στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη, όπου θα
έχουμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τον ηγούμενο της Μονής π. Κωνσταντίνο και να επισκεφθούμε το σπήλαιο των Οσιομαρτύρων κατά τη σφαγή υπό των Περσών του 614. Έπειτα θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών). Μετάβαση στα ύδατα του Προφήτου Ελισαίου, προσκύνηση στην Ι. Μονή του Προφ. Ελισαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ακολούθως στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου θα τελέσουμε Αγιασμό, και στην Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας θα κατευθυνθούμε στη Βηθανία, όπου η Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας, αδελφών του Λαζάρου.

3η ημέρα: Πέμπτη 12 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΟΛΥΜΑ
Μετάβαση στο Καταμόνας, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και τη Μονή του Τιμίου Σταυρού. Προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και ξεκινούμε για το Ναό της Αναστάσεως, περνώντας από την πύλη των λεόντων. Επισκεπτόμεθα τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική Κολυμβήθρα, τη Φυλακή του Απ. Πέτρου και το Πραιτώριο. Λιτανευτικώς διασχίζουμε την οδό του Μαρτυρίου μέχρι τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ευλαβικώς προσκυνούμε τον Τάφο του Κυρίου, το Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, τον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, τα Παρεκκλήσια και τα υπόλοιπα σεβάσματα του Ναού της Αναστάσεως. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα προσκυνήσουμε το «μη μου άπτου», όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή, και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου. Στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Ελεύθερος χρόνο στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε στη νυκτερινή Θ. Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως.

4η ημέρα: Παρασκευή 13 Ιουλίου ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΚΑΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ
Αναχώρηση για την Τιβεριάδα. Θα επισκεφθούμε το Θαβώριο Όρος, στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος Μαρία έλαβε το αγγελικό μήνυμα. Επόμενο προσκύνημα μας η Κανά της Γαλιλαίας, στο πρώτο θαύμα του Κυρίου και αμέσως μετά στη λίμνη της Τιβεριάδος (Γενησαρέτ), όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, την πόλη που τελέσθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος, από όπου ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Προαιρετικός διάπλους της Τιβεριάδος με πλοιάριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σάββατο 14 Ιουλίου ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Θ. Λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Χριστός, επίσκεψη στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη 14.000 Νηπίων. Θα επισκεφθούμε επίσης το Προσκύνημα των Ποιμένων «Δόξα εν Υψίστοις». Ακολουθεί η μετάβαση μας στον Αγ. Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγ.Θεοδοσίου, της Αγ.Ευλογίας, της Αγ. Σοφίας, μητέρας του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ. Θεοδότης μητέρας των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ. Μαρίας, μητέρας των Αγ. Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας και στην Ι. Μονή του Πρ. Ηλία (οι γυναίκες στην είσοδο της Μονής θα προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα). Αναχώρηση το μεσημέρι προς το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
1. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕ ΑΛΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
2. ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MOUNT DAVID BETHLEHEM 4*
3. ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΗΜΕΡΙΣΙΩΣ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ.
4. ΤΑΞΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΒΩΡ
5. ΤΑΞΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ
6. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΤΟΠΟΥΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ -
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΣΥΝΟΔΟ
7. ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
8. ΑΠΟΣΚΕΥΗ 23 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ 8 ΚΙΛΑ

ΔEN ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1. ΠΛΟΙΑΡΙΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΣ) ΣΤΗΝ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
2. ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΣ) ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΕ 6ΜΗΝΕΣ ΙΣΧΥ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες 2130184438 (κα. Μαρία Φούρλα).

Κατηγορία Πολιτιστικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.