Κρητικοί Χοροί στο ΔΟΠΑΠ: Τηρώντας την παράδοση στο Γυμναστήριο του Παπάγου.

Δεκ 18, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Σύλλογος Κρητών Παπάγου-Χολαργού «Ο Ψηλορείτης» πραγματοποιεί μαθήματα κρητικών χορών

στο γυμναστήριο της οδού Νευροκοπίου. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο ενήλικες αλλά και παιδιά, όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από άλλες περιοχές με ενδιαφέρον για την παράδοση του τόπου, έρχονται στην αίθουσα Αεροβικής για να διδαχθούν.

«Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από πέρυσι. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και καινούργιοι συμμετέχοντες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Μας χαροποιεί το γεγονός πως έρχονται και δημότες που δεν κατάγονται από την Κρήτη. Για αυτό το λόγο και τα μαθήματα είναι δωρεάν. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, κύριο Δημήτριο Οικονόμου που μας βοηθά στη διατήρηση και την προώθηση της παράδοσης με την άριστη συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας στο γυμναστήριό του Παπάγου», λέει ο κύριος Κώστας Καπετανάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.

 

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουν οι ενήλικες την επαφή με την παράδοση και τα παιδιά να τη διδαχθούν. Προετοιμαζόμαστε και αποσκοπούμε να συμμετέχουμε στην καλοκαιρινή εκδήλωση που πραγματοποιείται το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ο χορός εκτός από τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και άθλησης αποτελεί σημαντική πηγή διατήρησης της παράδοσης του κάθε λαού.» προσθέτουν οι χοροδιδάσκαλοι Ευάγγελος Παπαδόπουλος, Γιώργος και Μπάμπης Καρασταμάτης.

Στο κλίμα αυτό ο Γιάννης, ένθερμος υποστηρικτής της δράσης αυτής τονίζει:

«Ποτέ να μην ελησμονάς

τους τόπους που σε ορίζουν

δεν έχει αξία το δεντρό

αμα δεν έχει ρίζα

Κατηγορία Πολιτιστικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.