Τι ισχύει τελικώς για την κεραία στην οδό Κω;

Σεπ 30, 2016
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Την 27η Σεπτεμβρίου 2016, τοπικές ιστοσελίδες του Δήμου μας,

 δημοσίευσαν ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού - Παπάγου, σχετικά με την εκδίκαση έφεσης της εταιρείας Vodafone κατά του Δήμου Παπάγου Χολαργού, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την κατεδάφιση ή μη εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε κτίριο επί της οδού Κω αριθμ. 12, στο Χολαργό.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία καλούσε τους κατοίκους να παρευρεθούν στο Δικαστήριο κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, αναφέρει αναληθώς, ότι ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού προσπάθησε δήθεν να αποφύγει να παραστεί στο δικαστήριο και ότι υποσχέθηκε να το πράξει μόνο κατόπιν πιέσεων κατοίκων και της δημοτική παράταξης, Λαϊκή Συσπείρωση.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των δημοτών, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αναφέρει συνοπτικά τα ακόλουθα :

Την 28η Σεπτεμβρίου 2016 συζητήθηκε ενώπιον του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έφεση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone κατά του Δήμου Παπάγου Χολαργού, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την εξαφάνιση της υπ’ αριθμ. 2106/2013 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, ο Δήμος μας παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις δίκες, στις οποίες ο Δήμος είναι διάδικος. Η παράσταση του Δήμου σε κάθε εκκρεμή δίκη δεν είναι ζήτημα επιλογής, όπως αφήνει να εννοηθεί η σχετική ανακοίνωση, αλλά υποχρέωσής του, δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας. Ως εκ τούτου πιέσεις δημοτών και δημοτικών παρατάξεων δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε ενθαρρυντικά, ούτε αποτρεπτικά για τη δικαστική εκπροσώπηση του Δήμου σε εκκρεμή δίκη, η οποία είναι σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη.

Ο Δήμος μας παραστάθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση, υπό την ιδιότητα του εφεσίβλητου και όχι του κατηγορούμενου, όπως υπονοεί ο παραπλανητικός ως ανωτέρω τίτλος, ο οποίος είναι το λιγότερο ατυχής. Η υπ’ αριθμ. 2106/2013 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Αθηνών δικαίωσε τον Δήμο μας, καθώς σύμφωνα με το διατακτικό της, προβλέπεται η κατεδάφιση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο επί της οδού Κω, στον Χολαργό. Με τη συζητηθείσα έφεσή της, η Vodafone επιχειρεί να ανατρέψει την πιο πάνω απόφαση, και για αυτό το λόγο στράφηκε κατά των νικητών διαδίκων, μεταξύ των οποίων και του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας, συμμεριζόμενος το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση της κεραίας και τις εύλογες ανησυχίες τους από την ύπαρξή της, έχει καταβάλει, σε συνεργασία με το Δήμο της Αγίας Παρασκευής, ως αρμόδιας πολεοδομικής αρχής, κάθε δυνατή προσπάθεια, για την αποτελεσματικότερη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών του, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται από την επιτυχή δικαστική έκβαση της υπόθεσης έως και σήμερα, ενώ διαβεβαιώνει τους δημότες ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλα τα νόμιμα μέσα, για την οριστική δικαστική δικαίωση, και την κατεδάφιση της συγκεκριμένης κεραίας.

Εν τούτοις, βιαστικές ανακοινώσεις, οι οποίες αμφισβητούν ευθέως τις προθέσεις του Δήμου να προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών του, - βιασύνη η οποία προκύπτει και από το γεγονός ότι καλεί τους κατοίκους να παρευρεθούν σε άλλο Δικαστήριο και διεύθυνση (στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας, οδός Λουίζης Ριανκούρ αρ. 85, αντί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οδός Πανεπιστημίου αριθμ. 47-49) θίγουν πρωτίστως τα συμφέροντα των ίδιων των δημοτών.

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %30 %797 %2016 %21:%Σεπ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.