Η Αγία Σκέπη δε μπορεί να περιμένει!

Δεκ 09, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Των Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα Γιάννη Κεχρή Θανάση Αυγουρόπουλου Δημοτικών Συμβούλων Παπάγου-Χολαργού         ΠΡΟΣ: Δασαρχείο Πεντέλης                      Κλεισθένους 403                            15344 - Γέρακα        Κύριε Δασάρχα,      Όπως γνωρίζετε τους τελευταίους δέκα μήνες υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και αυτό είναι ο περιβάλλον χώρος του Ιερού ναού της Αγ. Σκέπης Παπάγου. Άρχισαν τα έργα τον Φεβρουάριο 2011 και διεκόπησαν αμέσως με απόφαση της Πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής.        Η σημερινή κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική. Βλέποντας κάποιος τις εκσκαφές, τις σπασμένες και πεταμένες πλάκες, τα χώματα, την έλλειψη ευπρεπών εισόδων και προσβάσεων, αλλά και έχοντας στο νου του την παλαιά εικόνα του περιβάλλοντος χώρου της Αγ. Σκέπης, μόνο θλίψη μπορεί να αισθάνεται.        Κύριε Δασάρχα,        Με την ιδιότητά μας ως Δημοτικών Συμβούλων Παπάγου-Χολαργού γινόμαστε δέκτες έντονων αντιδράσεων πολλών συλλόγων, φορέων αλλά και πάρα πολλών μεμονωμένων ατόμων. Αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώνονται με δημοσιεύσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες αλλά και κινητοποιήσεις.        Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η παλαιά όμορφη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου της Αγ. Σκέπης, χωρίς θέσεις parking, με το πλακόστρωτο, τα όμορφα παγκάκια που υπήρχαν, αλλά και με περισσότερα δένδρα και πράσινο.        Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με την απόφαση 128/1999 του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που σας επισυνάπτουμε :        α. Χαρακτηρίσθηκε ο Λόφος της Αγ. Σκέπης ως «Χώρος Πρασίνου» (Άλσος).        β. Κηρύχθηκε, τόσο ο Ιερός Ναός της Αγ. Σκέπης όσο και ο ιδιότυπης διαπλάσεως χώρος που περιβάλλει το Ναό, ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.          Παρακαλούμε Κύριε Δασάρχα, όπως έχουμε απάντηση της Υπηρεσίας σας στο ερώτημά μας « Τι πρέπει να γίνει για να επιτραπεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, όπως ήταν πριν ».        Περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία την απάντησή σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι σύμφωνη με το καθολικό αίσθημα της κοινωνίας των πολιτών του Παπάγου και όχι μόνο.          Σε καμιά περίπτωση η Αγία Σκέπη δεν μπορεί να περιμένει.                                                                              Παπάγου, 21 Νοεμβρίου 2011                                                              Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων          
Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %09 %929 %2011 %23:%Δεκ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.