Επιστολή Γ.Μιχελάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τον Καλλικράτη

Δεκ 10, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών

κ. Γιάννης Μιχελάκης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη.

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ακόμα η αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν από την τριετή εμπειρία εφαρμογής του Καλλικράτη και η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του προγράμματος, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

 

Επιστολές απέστειλε ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών προς τους Γενικούς Γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θανάση Μπούρα και Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να ζητήσουν από βουλευτές οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση προτάσεις, καθώς εκτιμά ότι η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη κατά την επεξεργασία των  θέσεων για την επόμενη φάση του Καλλικράτη.

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

 

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας τον εξέχοντα ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ένα πραγματικό κύτταρο δημοκρατίας, μεριμνά, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής του λειτουργίας. 

 

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Προγράμματος «Καλλικράτης - Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» καταγράφονται και μελετώνται συστηματικά και οι τυχόν αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί μετά την τριετή εμπειρία από την εφαρμογή του.  

 

Στόχος μας είναι κατά την επόμενη φάση του Καλλικράτη να αποκατασταθούν οι τυχόν δυσλειτουργίες του και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

 

Με το πρίσμα αυτό σχεδιάζουμε, μεταξύ άλλων, την προώθηση της διαβαθμικής συνεργασίας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής και διαχειριστικής ικανότητας των ΟΤΑ, την απλούστευση των διαδικασιών εποπτείας, οργάνωσης και λειτουργίας τους, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας τους, τη μετάβαση στον ψηφιακό δήμο και την προώθηση της συνεργασίας των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών.  

 

Επειδή θεωρούμε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ζήτημα μείζονος σημασίας, σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της επόμενης φάσης του Καλλικράτη.

 

Επιθυμία μας είναι να κατατεθούν οι προτάσεις των κομμάτων και να ακουστούν οι απόψεις των βουλευτών, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεδομένου ότι υπάρχει πλειάδα συναδέλφων με πλούσια και μακρόχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία. 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Υπουργός Εσωτερικών

 

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.