ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ιουλ 21, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με το άρθρο 78 Ν. 3852/2010 ορίζεται ότι σε κάθε δήμο, συγκροτείται και λειτουργεί Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μέλη του Συμβουλίου ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Η συμμετοχή στο Συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη. Έργο των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών είναι : α.         η καταγραφή και η διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, β.         η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και γ.         η διοργάνωση, σε συνεργασία με το δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού. Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε : α.         τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις μεταναστών που υπάρχουν και δρουν στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, β.         τους μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού και γ.         τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου μας, δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους μέχρι την 10η Αυγούστου 2011, στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, 15561 Χολαργός, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, αρμοδία κ. Ελευθερία Ανδρεουλάκου, τηλ. 2132002832)       Ο Δήμαρχος     Βασίλειος Ξύδης             Εσωτ. Διανομή : Ειδική Συνεργάτης κ. Ελ. Ανδρεουλάκου  
Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %23 %467 %2011 %13:%Ιουλ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.