Θέση Ένωσης Γονέων για την απόφαση Δημάρχου στη ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης

Ιουν 17, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Έντονο προβληματισμό και δυσφορία μας δημιουργεί η απόφαση της δημοτικής αρχής ,

που αφορά στην ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης και των summer camps.

Την στιγμή που η τοπική κοινωνία έχει μπει σε ένα ρυθμό επαναλειτουργίας (υπό προϋποθέσεις και με τις προφυλάξεις που συστήνουν οι ειδικοί), με τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοιχτά, τα προγράμματα του ΔΟΠΑΠ και τωντοπικών αθλήτικών συλλόγων να τρέχουν ξανά, ακόμη και με το τοπικό Φεστιβάλ και τον τοπικό θερινό κινηματογράφο να επαναλειτουργούν, οι λόγοι που προτάσει η δημοτική αρχή για την ματαίωση της δημιουργικής απασχόλησης και των summer camps («Οι αθλητικές δραστηριότητες καθώς και οι δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξάγονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με τα ίδια υλικά και μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό.Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι δύσκολο να τηρηθούν από μικρές ηλικιακές ομάδες χωρίς την επιτήρηση των γονιών, όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν συνδυαστεί κυρίως με το παιχνίδι.»), δεν αποτελούν ικανοποιητικά επιχειρήματα.

Τονίζουμε ότι τα προγράμματα αυτά, αποτελούν βασικές κοινωνικές παροχές και στοχεύουν κυρίως στην εξυπηρέτηση εργαζομένων γονέων που ενδιαφέρονται για την απασχόληση των παιδιών τους το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επενεξετάσει την απόφασή της και να προχωρήσει (έστω και με καθυστέρηση) στην υλοποίηση των καλοκαιρινών προγραμμάτων, χρησιμοποιόντας περισσότερους χώρους σχολείων, προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, ακόμα και κρατώντας τις διαθέσιμες θέσεις των προγραμμάτων αποκλειστικά για οικογένειες με εργαζόμενους γονείς.

 

Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαρού Ιούνιος 2020

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.