8 προτασεις: Παιχνίδια στις πλάτες των οικονομικά αδυναμων μαθητων

Απρ 29, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παιχνίδια στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων μαθητών

και των οικογενειών τους παίζει η διοίκηση Αποστολόπουλου

 

Παρά την ξεκάθαρη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (13.4.20) με την οποία "εντέλλονται" οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων και κατ' επέκταση οι Δήμοι, να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό, κυρίως για να επισπευθούν οι διαδικασίες εξαιτίας της παρούσας επείγουσας κατάστασης

 

Παρά τις πραγματικές ανάγκες που καταγράφηκαν και κατατέθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές από τους Διευθυντές για την κάλυψη των μαθητών τους με φορητό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

 

Παρά τα μεγάλα οικονομικά αποθεματικά τόσο των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Παπάγου Χολαργού όσο και του Δήμου.

 

Παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων ότι ενδέχεται να υπάρξει νέο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού , το φθινόπωρο μετά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς και ίσως νέο κλείσιμο των σχολείων.

 

Οι δύο Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου ακολουθώντας προφανώς τις εντολές του Δημάρχου με τις δηλώσεις τους, και τις πράξεις αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και της παρούσας κρίσιμης και πρωτόγνωρης για όλους κατάστασης, αφού ουσιαστικά αρνούνται να προμηθεύσουν τα σχολεία με τα τεχνολογικά μέσα που θα εξασφαλίσουν την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών του Δήμου μας στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

 

Στη μεν Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Πρόεδρος ενώ προσκάλεσε αρχικά σε συνεδρίαση τοΔιοικητικό Συμβούλιο με θέμα την προμήθεια  τεχνολογικών μέσων (ασαφώς και χωρίς εισήγηση) για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για τη Δευτέρα 27 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ότι το θέμα αποσύρεται... γιατί προέκυψαν νέα δεδομένα!

Το επικείμενο διάγγελμα του Πρωθυπουργού ίσως …;! Πιθανολογώντας προφανώς ότι θα ανακοινωθεί  σύντομα η επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης … και θα «εξοικονομήσουν» τελικά την... «περιττή δαπάνη»… ;!

 

Στη δε Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Πρόεδρος με περισσή αλαζονεία ενημέρωσε τους Διευθυντές των σχολείων ευθύνης του, ότι θα πρέπει οι ίδιοι να προβούν στην προμήθεια του αναγκαίου ψηφιακού εξοπλισμού με τα ελάχιστα χρήματα που τους έχεις κατανείμει από το 2019. Τη ίδια στιγμή που από την 1η Ιανουαρίου 2020 έχει λάβει 120.000 ευρώ περίπου με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τα οποία ΔΕΝ έχει κατανείμει ούτε 1 ευρώ στα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

 

Εμείς, ήδη από τη Μεγάλη Τρίτη (21/4/20) συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών καταθέσαμε ερωτήματα στον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, ώστε να μας ενημερώσει υπεύθυνα τι σχεδιάζει ο ίδιος και η διοίκηση του, ώστε να στηρίξει όσους μαθητές έχουν ανάγκη, να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ως οφείλει σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Δυστυχώς ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος για πολλοστή φορά επιδεικνύει αργά ανακλαστικά στα θέματα και τις ανάγκες της παιδείας, της μαθητιώσας νεολαίας και των σχολείων μας, αφού δεν αποτελούν προτεραιότητα στους σχεδιασμούς του.

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.