Δράση του Τοπικού Τμήματος Προσκόπων Παπάγου

Μαϊ 08, 2012
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Σάββατο 28 Απριλίου, 60 Οδηγοί και Πρόσκοποι από του Παπάγου κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τον Τεν-Τεν, διάσημο και ανατρεπτικό δημοσιογράφο, στη συλλογή πληροφοριών για ένα πολύ σημαντικό άρθρο του. Με χάρτες και ερωτηματολόγια στα χέρια, οι 11 ενωμοτίες αναζητούσαν στοιχεία στην Πλάκα, στη Ρωμαϊκή και την Αρχαία Αγορά, με τελικό προορισμό τους τη Μητρόπολη Αθηνών. Μεταξύ άλλων έμαθαν από που πήρε το όνομά της η περιοχή Αέρηδες, πόσα ακροκέραμα έχει η Στοά του Αττάλου, και πώς μετρούσαν τότε το χρόνο, κατέγραψαν τις διαφορετικές γλώσσες που άκουσαν και αντάλλαξαν μεταξύ τους πληροφορίες για τα κοινά αλλά και τα διαφορετικά στοιχεία που έχουν οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί. Στο τέλος με χαρά παρέδωσαν στον Τεν-Τεν όλες τις πληροφορίες για να γράψει το άρθρο του, και μερικά μικρά κειμενάκια ανά ενωμοτίες για ότι τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την ημέρα που πέρασαν μαζί. "Η στοά του Αττάλου είναι το κτίριο με τα περισσότερα ακροκέραμα στην Αρχαία Αγορά. Κατασκευάστηκε τη χρονική περίοδο 159-138 π.Χ. προς τιμήν του Βασιλιά Αττάλου. Κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως αγορά. Σήμερα στεγάζει μουσείο στο οποίο βρίσκονται εκθέματα που βρέθηκαν στην περιοχή της Αγοράς"- Ενωμοτία Λαγοί, 2o Σύστημα Προσκόπων Παπάγου "Μέσα από το Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα. Για παράδειγμα μάθαμε για τον Αθανάσιο Λευκαδίτη που ίδρυσε τον Προσκοπισμό και για την Ειρήνη Καλλιγά που (ήδη ξέραμε ότι) ίδρυσε τον Οδηγισμό την Ελλάδα. Επισκεφθήκαμε το βήμα των ρητόρων στην Αρχαία Αγορά και θέλαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία. Ζητήσαμε από έναν ευγενικό Αμερικανό να μας βγάλει και το έκανε! Περάσαμε τέλεια Οδηγοί και Πρόσκοποι μαζί και ευχόμαστε να το ξαναζήσουμε σύντομα"- Ενωμοτία Πλειάδα, Τοπικό Τμήμα Οδηγών Παπάγου. "Ξεκινήσαμε να γράφουμε την Προσκοπική Υπόσχεση, τη δική μας. Την ίδια στιγμή δύο παιδιά από την ενωμοτία πήγαν να ρωτήσουν έναν Οδηγό για την Υπόσχεσή τους. Αφού τη γράψαμε και αυτήν, σταθήκαμε, την παρατηρήσαμε και καταλάβαμε ότι αν και τα λόγια είναι διαφορετικά, η σημασία είναι ίδια"- Ενωμοτία Πάνθηρες, 1oΣύστημα Προσκόπων Παπάγου Η ημέρα έκλεισε με έναν τεράστιο «Κρίκο» Προσκόπων και Οδηγών (τραγούδι σε κύκλο) στην πλατεία της Μητρόπολης και μία υπόσχεση για περισσότερες κοινές δράσεις στο μέλλον.
Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.