Για νυχτερινή Λεωφορειακή γράμμη πιέζει ο Ζηκας

Μαρ 19, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Με αλλεπάλληλες αποφάσεις δήμοι

των βορείων προαστίων στηρίζουν το αίτημα πολιτών για τη μεταμεσονύχτια λειτουργία λεωφορειακής γραμμής επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Το αίτημα, το οποίο έχει στο παρελθόν απορριφθεί από τον ΟΑΣΑ, αφορά συγκεκριμένα στη μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής express Χ95 Σύνταγμα – Αεροδρόμιο ώστε τις νυχτερινές ώρες να μην ισχύουν οι περιορισμοί επιβιβάσεων και αποβιβάσεων επιβατών κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Μετά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού τον Ιούνιο του 2019, το Δίκτυο Πολιτών Παπάγου Χολαργού απέστειλε επιστολή στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων της Λεωφόρου Μεσογείων Δήμων, προτείνοντας να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις και να υποβάλουν το ίδιο αίτημα στον ΟΑΣΑ.

Η πρόταση αυτή για την υποβολή αιτήματος στον ΟΑΣΑ έγινε τελικά δεκτή από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παλλήνης και Φιλοθέης – Ψυχικού, ενώ στις 10 Μαρτίου εστάλη επιστολή στον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προκειμένου να λάβουν απόφαση στήριξης του αιτήματος.

Σε απάντηση του ΟΑΣΑ στο αίτημα της παράταξης  τον Μάιο του 2019, ο οργανισμός ανέφερε πως ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός της Υπηρεσίας δεν προβλέπει την παρούσα περίοδο ίδρυση νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής, η οποία θα διέρχεται από την Λεωφ. Μεσογείων, καθώς οι περιορισμένες δυνατότητες της Ο.ΣΥ. ΑΕ σε προσωπικό και τροχαίο υλικό δεν το επιτρέπουν. Ειδικά για τη γραμμή Χ95 αναφέρθηκε πως λειτουργεί με συγκεκριμένο καθεστώς λειτουργίας, με ειδικό εισιτήριο και περιορισμούς επιβίβασης και αποβίβασης το οποίο δεν προβλέπεται να αλλάξει. 

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ πάντως σημειώνει πως το αίτημα καταγράφεται για την περίπτωση που μελλοντικά αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της γραμμής. 

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.