Σε συλλαλητήριο προχώρησαν οι μαθητές των Λυκείων μας και ο αγώνας συνεχίζεται!

Φεβ 03, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σε συλλαλητήριο προχώρησαν χθες Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και οι μαθητές των Λυκείων

του Δήμου μας Χολαργού - Παπάγου, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία τους και ορισμένα ζητήματα υποδομών και δηλώνοντας την αντίθεση τους στην εξίσωση των πτυχίων κολλεγίων με τα ΑΕΙ, ενώ δήλωσαν εξοργισμένοι από τις πολλές εξετάσεις. 

Στο δημαρχείο μετέφεραν τα αιτήματα τους στον Μιχάλης Τράκα, αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και παιδείας σχετικά με την ανακατασκευή του 1ου Λυκείου, διεκδικώντας να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο σε αίθουσες με καθηγητές και καθαριότητα και όχι σε εργοτάξιο, ενω μετέφεραν και ζητήματα θέρμανσης. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, ενώ υπήρξε μικροφασαρια. Παρούσα ήταν αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων ενώ παρών ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρεμούνδος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Στη συνέχεια οι μαθητές κατέβηκαν με πορεία την Περικλέους, με κατεύθυνση προς τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματα τους για την μη εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και μια σειρά αλλά για τις αλλαγές που προωθούνται και κάνουν ακόμα χειρότερο το σχολείο. Η ατμόσφαιρα δονουνταν από συνθήματα όπως "Στο σάπιο σύστημα σας σάπια και η παιδεία εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία" "Θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό", με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για εξετάσεις και στις τρείς τάξεις του λυκείου και "Κουλη κεραμεως ακούστε το καλά οι μαθητές στο δρόμο ακόμα μια φορά"

Στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιπροσωπεία των 15μελων μπήκε στο κτήριο και μετέφερε τα αίτημα των αγωνιζόμενων μαθητών, με την παρουσία αστυνομίας

Οι μαθητές συζητάνε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τούς.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.