Σιώτου-Χαμηλοθώρη: 15% μείωση στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων τώρα!

Νοε 06, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι δημοτικές Σύμβουλοι Σιώτου-Χαμηλοθώρη κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δημοτικών τελών

για το έτος 2020, συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, πρότειναν την κατάργηση της αύξησης κατά 15% στον ΦΗΧ που είχε ψηφίσει το 2018 η δημοτική πλειοψηφία.

Τονίζοντας ότι είναι ένας επιπλέον, άδικος φόρος που ήρθε να επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη τσέπη των δημοτών.

Θύμισαν ότι και στα τέλη του ’17 που ψηφίστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του 15% από την πλειοψηφία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ είχαν προτείνει άλλη... μαθηματική μέθοδο ώστε το 15% να δεσμευτεί μεν υπέρ των σχολείων, αλλά από τον ΦΗΧ που ήδη εισέπραττε ο Δήμος μέχρι τότε, δλδ με ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ επιβάρυνση για τους φορολογούμενους δημότες.

Ο Δήμαρχος απέναντι στις διεκδικήσεις των γονέων των μαθητών των σχολείων της πόλης, που ζητούσαν περισσότερα χρήματα για τα σχολεία επέδειξε μία μάλλον τιμωρητική συμπεριφορά, προχωρώντας στην εύκολη λύση της επανα-φορολόγησης. Κάνοντας πράξη την πολύ απλή λογική... ζητάτε περισσότερα χρήματα για τα σχολεία; Πληρώστε!

Και όλο αυτό για περίπου 70.000 ευρώ που εισπράχθηκαν μέσω της αύξησης του συγκεκριμένου φόρου, την ίδια ώρα που ο Δήμος μας διέθετε 9 εκ. ευρώ αποθεματικό!

70.000 ευρώ που μοιράστηκαν στις δύο Σχολικές Επιτροπές και εκτός των 16.000 ευρώ που κάλυψαν τη γραφική ύλη των Νηπιαγωγείων, τα υπόλοιπα 54.000 ευρώ δεν κάλυψαν καμία άλλη ανάγκη από αυτές που ζητούνται να καλύψουν οι τσέπες των γονέων!

Η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και γενικότερα των Σχολείων και της Παιδείας στην πόλη μας είναι πλέον τόσο έντονη που τα σημάδια της είναι ορατά καθημερινά στους δημότες.

Δείτε εδώ το video

https://www.facebook.com/8protaseis/videos/2516838728353821/

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %06 %381 %2019 %10:%Νοε

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.