8 Προτάσεις :Επιστρέψαμε τις κάρτες «ελευθέρας» του Kηποθεάτρου

Οκτ 23, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα

Χαμηλοθώρη και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Χολαργού Δημήτρης Κατσαρέλης, της παράταξης 8 Προτάσεις,  συνεχίζοντας την παράδοση της παράταξης, επιστρέψαμε τις κάρτες ελευθέρας εισόδου που διατίθενται στους αιρετούς του Δήμου Παπάγου-Χολαργού  και καταψηφίσαμε τη σχετική ρύθμιση.


Πιστεύουμε ότι δεν δικαιούνται οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι να απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια και μάλιστα εις βάρος των δημοτών.
Θεωρούμε, πολύ περισσότερο ότι δεν είναι ούτε νόμιμο, αλλά ούτε και ηθικό οι δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίζουν να κάνουν «δώρα» στους εαυτούς τους.


Συμφωνούμε δε απόλυτα με τον νόμο που αναφέρει ότι “Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143. (άρθρο 99 Ν.3463/06) (άρθρο 10 Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου ΥΠΕΣΔΔΑ 16852/06.04.2011 (ΦΕΚ 661/20.04.2011 τεύχος Β').

Επιπλέον προτείναμε να μειωθούν οι προσκλήσεις που διανέμονται δωρεάν σε κάθε παράσταση από 150 στις 30 και αποκλειστικά και μόνο για ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη υποχρέωση του παραγωγού, σε καλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων.


Διαφωνούμε κάθετα με την πρακτική του Δημάρχου, όπως ο ίδιος σημείωσε, «όποιος μου τηλεφωνάει παίρνει πρόσκληση». Είναι θέμα αξιοπρέπειας και ισονομίας!

Στην ίδια συζήτηση προτείναμε ακόμη, εκτός της δωρεάν παραχώρησης όλων των δημοτικών, πολιτιστικών χώρων σε σχολεία, τοπικούς Συλλόγους και φορείς (με έδρα το Δήμο μας), επιπρόσθετα ο Δήμος να καλύπτει και την παροχή των όποιων υπηρεσιών απαιτούνται για τη χρήση του χώρου (ηχητική, μικροφωνική κάλυψη, φωτισμών κ.λπ.).

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.