Ένας κύκλος εργασιών καθαριότητας του Υμηττού πλησιάζει στην λήξη του .

Σεπ 19, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Είχαν προγραμματισθεί από το δασαρχείο Πεντέλης να πραγματοποιηθούν ,στα πλαίσια του κοινωφελούς προγράμματος

του ΟΑΕΔ ,κάποιοι καθαρισμοί στη δασική έκταση του Υμηττού .

Στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού ,οι εργασίες άρχισαν από τις 07-08-2019 και πλησιάζουν στην λήξη τους ,με σημερινή ημερομηνία 18 - 09 -2019 .

Δεν χρειάσθηκε πολύς χρόνος οι δασεργάτες ,η ιδιωτική πρωτοβουλία ( κάποιων που αγαπούν τον Υμηττό ) ,να γίνουμε μια παρέα και να δουλέψουμε να επιτύχουμε «το ακατόρθωτο» ,αφού επί σειρά ετών η δασική οδός Αναστάσεως ,μεταξύ των κοιμητηρίων Παπάγου – Χολαργού ,η δεξαμενή ελικοπτέρων ,το αδιέξοδο πάνω από το κοιμητήριο Χολαργού ( αντιπυρική ζώνη ),ήταν «ΑΒΑΤΟ» .

Οι δασεργάτες υπερέβαλλαν εαυτού ,για να μας ευχαριστήσουν ,βλέποντάς μας συμπαραστάτες στο έργο τους .(Ευρισκόμεθα στο βουνό καθημερινά από τις 06:00 πμ, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα τα οποία προέκυπταν). Εμείς το μόνο που κάναμε σε αυτούς τους ανθρώπους ,ήταν ο καλός ο λόγος ,η αναγνώριση και επιβραβεύσει του έργου τους .

Τ’ αυτονόητα, θα σκεφθεί κάποιος έπραξαν .

Όχι !!! Δότι τ’ αυτονόητα τις περισσότερες φορές, απλώς παραμένουν αυτονόητα .

Το έργο τους είναι μεγάλο σ’ όλο τον Υμηττό ,από Παιανία ,Γλυκά Νερά ,Αγία Παρασκευή ,Παπάγο - Χολαργό ,Καισαριανή ,Βύρωνα και δεν γνωρίζω που αλλού ακόμη .

Στην περιοχή την δική μας ο προγραμματισμένος καθαρισμός ήταν μετά τα κοιμητήρια .Όμως, μετά από παράκλησή μας, την οποία οι ίδιοι μετέφεραν στους προϊσταμένους τους ,εγκρίθηκαν οι παρεμβάσεις στη δασική οδό μεταξύ των κοιμητηρίων ,δεξαμενή ελικοπτέρων ,αντιπυρική ζώνη και γενικά σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή από την στροφή Υ2 της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση ,τα κοιμητήρια Χολαργού – Παπάγου .

Το τμήμα της δασικής οδού ,από Αγία Παρασκευή (πυροφυλάκειο Βορειοανατολικού Υμηττού), μέχρι και μετά τον Πύργο Ανθούσης ,πλησίον της διασταυρώσεως ,η οποία οδηγεί προς κεραίες ,υπάρχουν κλαδέματα τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν . Επίσης

κλαδέματα προς απομάκρυνση υπάρχουν από το κοιμητήριο Χολαργού ,κρουνό Αττικής Οδού μέχρι «το τρίστρατο» .Υπάρχουν και τα τελευταία , τα κλαδέματα στην δεξαμενή ελικοπτέρων και αδιέξοδο ,αντιπυρική ζώνη .

Στο σημείο αυτό ,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ζιαμπάρα ,η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας ,για απομάκρυνση των κλαδεμάτων .

Έχει ήδη απομακρυνθεί μεγάλο μέρος των κλαδεμάτων και συνεχίζεται το έργο, από τον δήμο . Πιστεύουμε ότι θα κατορθώσουν να περισυλλέξουν και τα υπόλοιπα .

Επίσης να ευχαριστήσουμε ,για άλλη μια φορά τον εκδότη της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ κ. Μάκη Βραχιολίδη, ο οποίος ευθύς εξ αρχής ,ανέδειξε το έργο των δασεργατών .

Να ευχαριστήσουμε τον δασάρχη Πεντέλης κ. Θανάση Ρέππα ,τους εκπροσώπους του δασαρχείου κ. Γιώργο Παπαδιά ,την δασολόγο κ. Μαρία Αρίδα και όλη την ομάδα η οποία συνέβαλε να πραγματοποιηθεί «το ακατόρθωτο» .

Δεν θα παραλείψουμε ν’ αναφερθούμε και στο έργο τ’ οποίο πρόσφερε ο κ. Ροδόπουλος ,προϊστάμενος των κοιμητηρίων Παπάγου – Χολαργού ,με τους δημοτικούς υπαλλήλους ,στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους ,με τα μέσα τα οποία διέθεταν .

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Βασίλη Ζαφείρη τον οποίο ενημερώναμε και μας ενεθάρρυνε ,στις πρωτοβουλίες μας .

Τον αντιδήμαρχο Παπάγου (καθαριότητας και πρασίνου) κ. Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος ήταν ενήμερος όλων των ενεργειών μας ,ευθύς εξ αρχής και μας προέτρεπε για το καλύτερο .

Τέλος να ευχαριστήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία ,τον άνθρωπο ο οποίος για 28 χρόνια είναι «άγρυπνος φρουρός» του Υμηττού , και εθελοντικά επί τόσα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του για την προστασία του περιβάλλοντος ,υπό αντίξοες συνθήκες .

Τ’ όνομά του δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε .Είναι γνωστό … στον Υμηττό και τον εθελοντισμό.

Το έργο αυτό τελειώνει !!!

Πάμε … γι’ άλλα !!!

Όλοι μαζί μπορούμε ,να κάνουμε θαύματα !!!

Συνεχίζουμε το έργο του Αντώνη Πολύδωρα ,( που σκοπός της ζωής του ήταν η προστασία του Υμηττού ) και είμαστε υπερήφανοι που είχαμε τέτοιον δάσκαλο .

Ο Θεός να τον έχει καλά !!!!

Βούλα Χριστοδουλοπούλου

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.