Oδοιπορικο στον Υμηττό

Αυγ 10, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Ονομάζομαι Βούλα Χριστοδουλοπούλου

,τ. Τοπική Σύμβουλος Χολαργού ,και ασχολούμαι εθελοντικά με την προστασία του περιβάλλοντος .

Στα πλαίσια αυτά ,έχω πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό στον Υμηττό ,που αφορά τον καθαρισμό του από το δασαρχείο Πεντέλης .

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο ,με δείκτη επικινδυνότητας 4 ,ήρθε ένα ποιο δύσκολο τριήμερο με δείκτη 3 ,με ισχυρούς ανέμους ,οι οποίοι κατά διαστήματα είναι άκρως επικίνδυνοι .

 

Υπό αυτές τις συνθήκες  και ενώ νομίζαμε ότι όλοι μας είχαν "ξεχάσει" ,δασαρχείο ,ΣΠΑΥ ,δήμος ,Πολιτική Προστασία ,με ανακούφιση είδαμε συνεργείο αποτελούμενο από 10 περίπου άτομα ,προερχόμενο από  το δασαρχείο Πεντέλης ,να εργάζεται με πραγματικό ζήλο ,υπό συνθήκες καύσωνα ,πραγματοποιώντας κλαδέματα ,αποψιλώσεις ,και καθαρισμούς των ξερών και όχι μόνο ,επικίνδυνων χόρτων ή κλαδιών ,δεξιά και αριστερά ,στη δασική οδό του Υμηττού ,άνωθεν του κοιμητηρίου Παπάγου .

 

Τ' άτομα αυτά, μας ενημέρωσαν, όπως προείπαμε ,ότι είναι  από το δασαρχείο Πεντέλης και υπάγονται στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ .    

Εντύπωση μας έκανε ο ζήλος με τον οποίο εργάζονταν και φρόντιζαν, να είναι "διελεύσιμη"  καθ' όλη  την διάρκεια των εργασιών ,η δασική οδός , απομακρύνοντας άμεσα τα κλαδέματα από το οδόστρωμα  ,τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας  για την προσωπική τους ασφάλεια ,αλλά και των διερχομένων οχημάτων .

Με λύπη μου όμως  διαπίστωσα ,ότι η δασική περιοχή ,σύμφωνα με το πρόγραμμα καθαρισμού , «αρχίζει» άνωθεν των κοιμητηρίων .

Καλό θα ήταν, αν όχι άνωθεν της οδού Χατζηκωσταντή ,στον Παπάγο ,όπου βασικά τελειώνει ο αστικός ιστός και αρχίζει η δασική περιοχή ,ο καθαρισμός να πραγματοποιείτο ,μετά τις εισόδους - εξόδους Υ2 ,της Αττικής Οδού .

 

Θα ήταν ευχής έργον ,αυτή η επισήμανση ,να τροποποιήσει το πρόγραμμα ,ώστε ο καθαρισμός να διενεργηθεί από την οδό Αναστάσεως ,(στροφή κοιμητηρίου Χολαργού ,όπου είναι οδός διπλής κατευθύνσεως ,οι μπάρες είναι σπασμένες ,τα δέντρα καλύπτουν το οδόστρωμα και γενικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ,λόγω των πολλών ξερών δέντρων και χόρτων ).

Μια  επί  πλέον επισήμανση :

Από το σημείο έχει προσωπική εικόνα και ο κ. δασάρχης ,τον οποίο συχνά έχουμε   αντιληφθεί να διέρχεται .

Το ίδιο ισχύει και για τον  ΓΓΠΠ  κ. Χαρδαλιά ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο .

Οι παραπάνω αρμόδιοι ας επιληφθούν του θέματος ,ώστε να καθαριστούν και αυτά τα επί πλέον  250 επικίνδυνα  μέτρα .

 

Ελπίζω όμως οι υπεύθυνοι να φροντίσουν ,να μην «βρει» ο Χειμώνας τα κλαδέματα δεξιά και αριστερά της δασικής οδού ,αλλά ,ούτε και να συγκεντρωθούν στο χώρο "κομπόστ" ,ο οποίος ευρίσκεται πλησίον του ΔΟΠΑΠ ,των νοσοκομείων "Σωτηρία" ,251 ,401 ,φυτώριο δήμου Αθηναίων ,στρατόπεδο και να θέτουν σε κίνδυνο την περιοχή και όχι μόνο .

Στον χώρο αυτό του φυτωρίου ,όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά κλαδέματα ,ευτυχώς εφέτος έχουν τοποθετήσει ένα υδροφόρο όχημα Δ τύπου ,για το φόβο πυρκαγιάς ,αλλά τις περισσότερες ώρες δεν είναι εμφανώς επανδρωμένο .

Θέλω να πιστεύω ,όπως μέχρι σήμερα, έτσι ήσυχα θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου .

Καλό Υπόλοιπο Καλοκαιριού !!!

Βούλα   Χριστοδουλοπούλου

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %10 %408 %2019 %11:%Αυγ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.