Γ.Κουμουτσάκος: «Αποτελεσματική προστασία των εθνικών συμφερόντων μας»

Ιουν 28, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διανύουμε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, λόγω και της

συνεχιζόμενης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν εύλογα ανησυχία. Η Άγκυρα έχοντας αντικαταστήσει τη στρατηγική των «μηδενικών προβλημάτων» με μια πολιτική «κανένας γείτονας χωρίς πρόβλημα» έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και αβέβαιο παράγοντα για την Ελλάδα, την Ευρώπη, ακόμα και το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία αυτοεγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε ένα ιδιότυπο «bullying» έναντι των γειτόνων της.

Οι λόγοι της προκλητικής συμπεριφοράς της οφείλονται εν πολλοίς στο ότι δεν αναγνωρίζει θεμελιώδεις κανόνες του ενεργειακού «παιχνιδιού» που εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει όμως να αποτελέσει μέρος του. Έτσι μη έχοντας άλλη επιλογή, επιλέγει την πολιτική της έντασης και προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένα.

Η τακτική των προκλήσεων είναι πιθανόν να διατηρηθεί. Ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Από τις αρχές Μαϊου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως είχε διαμηνύσει ότι αν επιμείνει η Τουρκία στην παραβατική της συμπεριφορά, η Ευρωπαϊκή απάντηση οφείλει πλέον να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένη και με επιβολή κυρώσεων. Οι αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία το καθήκον που μας αναλογεί το κάνουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους.

Από την πλευρά μας προτάσσουμε πάντα την αποτελεσματική προστασία των αμετάθετων συμφερόντων της χώρας.

Αυτό προϋποθέτει, στο εξωτερικό «μέτωπο», σταθερότητα, ειρήνη, αποτροπή απειλών αστάθειας και στο εσωτερικό «μέτωπο» ανάπτυξη, ευημερία, αίσθημα ασφάλειας.

Το κόμμα μας άλλωστε έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση μιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα: Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.

Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, που έχει κάνει την πόρτα των φυλακών περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.

Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα κάνει καθημερινή και χωρίς εκπτώσεις πράξη τη θέση της ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι θεμελιώδης προϋπόθεση της ελευθερίας και της προόδου του.

Μόνο μια χώρα που οι πολίτες της αισθάνονται ασφαλείς. Μόνο μια χώρα με αυτοπεποίθηση μπορεί να διεκδικήσει επάξια το αύριο. Να κερδίσει τη στήριξη των εταίρων και συμμάχων της, όταν και όπου αυτό κρινεται αναγκαίο, αλλά και για να έχει ισχυρό λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της και στην Ε.Ε.

Γιώργος Κουμουτσάκος

Υποψήφιος στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών

Τομεάρχης Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.