Nέο ατύχημα στη Ζακυνθινού- νέα επιστολή συνδημότη μας

Ιουν 08, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Άλλο ένα ατύχημα συνέβη χθες στη γνωστή στροφή καρμανιόλα στου Παπάγου.

Δείτε την επιστολή προς τα μέσα και το Δήμαρχο από τον συνδημότη και κάτοικο της γύρω περιοχής 

 

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι,

 Νέο ατύχημα  την 08 Ιουν.19 (07:00) στη γνωστή στροφή της οδού θέματος, με ακόμα μία καταστροφή του μαντρότοιχου της οικείας μου. (η 8η μέσα σε δύο έτη).

Εκ των συνεχόμενων συγκρούσεων, που συμβαίνουν, δημιουργείται ανήκεστος βλάβη στην προσωπική μου περιουσία, η οποία απομειώνεται συνεχώς λόγω της επαναλαμβανόμενης εμφάνισης των ανωτέρω ατυχημάτων σε συχνότατη βάση.

Τα ως άνω φαινόμενα έχουν αναφερθεί (είναι η τέταρτη επιστολή που σας στέλνω) επανειλημμένως σε αρμόδια όργανα του Δήμου, τα οποία à posteriori εμφαίνονται ως «ώτα μη ακουόντων», δεδομένου ότι ουδέν έχει τελεστεί προς διόρθωσης της τρέχουσας επικίνδυνης και προβληματικής κατάστασης. Η παράλειψη λήψης μέτρων ασφαλείας δύναται να χαρακτηριστεί και «εγκληματική», δεδομένου ότι πέραν των υλικών ζημιών, συχνά στα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα τραυματίζονται ελαφρά ή σοβαρά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και συνεπεία των τραυματισμών τους διενεργείται πιθανώς προανάκριση από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας, απ’ όπου και δύναται να διαπιστωθεί η συχνότητα εμφάνισης των ατυχημάτων. Επιπρόσθετα ληφθεί υπόψη ότι η προαναφερόμενη παράλειψη λήψης μέτρων ασφαλείας έχει σαν αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο και η σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών και ειδικά των παιδιών της περιοχής καθώς και των μικρών  μαθητών που περνούν καθημερινά από την οδό.

Σας υπενθυμίζω για ακόμα μία φορά ότι υφίσταται σαφής υποχρέωση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου απέναντι στους ιδιώτες, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και της περιουσίας τους κατά την άσκηση της παραπάνω δραστηριότητας και συναφώς να φροντίζουν για την ποιότητα ζωής και εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων, δηλαδή μεταξύ άλλων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, την μελέτη, εκτέλεση και επίβλεψη εργασιών σήμανσης, σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου του Δήμου.

        Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζω ότι  ΟΥΔΕΜΙΑ ενέργεια έχει ληφθεί εισέτι από το Δήμο προς περιορισμό/αποκατάσταση της προβληματικής κατάστασης, παρά μόνο σε αναφορά περί μελέτης μέτρων άρσης επικινδυνότητας της οδού χωρίς να έχει ευδοκιμήσει οτιδήποτε εδώ και τρία έτη και με άγνωστο χρόνο έναρξης και περάτωσης αυτού !!!!

      Γιατί δεν έχετε προβεί σε μία προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο το οποίο νομίζω είχατε δεσμευθεί ότι θα είχε ολοκληρωθεί εντός του παρελθόντος έτους ?

   

       Να σας υπενθυμίσω ότι ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί στο παρελθόν με θετικά αποτελέσματα, όπως π.χ. τοποθέτηση καθ΄εξαίρεση λόγω της περίστασης, εμποδίων «σαμαράκια» προ της επικίνδυνης αριστερής στροφής, στο ύψος των προσκόπων, καθώς και  τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων παράλληλα με το οδόστρωμα, μετά την στροφή, τα οποία και αναίτια αφαιρέθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

 

      Για πιο λόγο δεν έχετε εισέτι προβεί σε ασφαλτόστρωση στο ύψος της στροφής έτσι ώστε να εκμηδενιστεί η ανάποδη κλίση του οδοστρώματος, ή κάποιο μέτρο έστω προσωρινό που θα μετριάσει το πρόβλημα. Ειλικρινά δεν νομίζω να χαροποιεί κανέναν η εικόνα των κατεστραμμένων οικιών στο σημείο αυτό.

Γιατί δεν έχετε αντικαταστήσει το πεζοδρόμιο με νέου τύπου υπεριψωμένο, τοποθετώντας προστατευτικά κάγκελα/κιγκλιδώματα πεζοδρομίου για την ασφάλεια των πεζών ή και παρτέρια με άνθη/φυτά που θα βελτίωνε τόσο αισθητικά την εικόνα τοπικά, όσο και θα εξασφάλιζε την προστασία των πεζών καθώς και του μαντρότοιχου της οικίας μου που έχει τόσο βάναυσα καταπονηθεί τα τελευταία 45 έτη ?? ????

 

          Πόσα ακόμα ΙΧ και για πόσο καιρό θα συνεχίσουν να καταστρέφουν την ιδιοκτησία μου ???

Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε μόνο σε ευχολόγια όσον αφορά, οι μεν οδηγοί αυτοκινήτων να καταλήγουν στο συνεργείο με σοβαρές βλάβες στα ΙΧ, αλλά και οι πεζοί  και κάτοικοι της περιοχής που ενδέχεται να καταλήξουν στο Νοσοκομείο (το ελάχιστο), κάτι φυσικά που ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ.

Επιπρόσθετα σας αναφέρω οτι ουδέποτε κάποιο στέλεχος του Δήμου, δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί μου, έστω μία ειδοποίηση (τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρ. Ταχυδρομείου) για την ενημέρωσή μου επι του θέματος.

        Αιτούμαι όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στις δέουσες ενέργειες προς αποκατάσταση της προπεριγραφείσας προβληματικής κατάστασης, εμού επιφυλασσομένου προς άσκηση οιουδήποτε νομίμου δικαιώματός μου.

Ολοκληρώνοντας, και αναμένοντας την απάντησή σας, σας υπενθυμίζω ότι η υπομονή έχει και τα όρια της, και ότι δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα της ζωής μου και των παιδιών μου.


Με σεβασμό,

Πλοίαρχος Παναγιώτης Ματσαντώνης ΠΝ

 -----------------------------------------------------------------------

ΥΓ.  Σας υποβάλλω συνημμένα φωτογραφίες απο πρόσφατα και παλαιότερα ατυχήματα καθώς επίσης τον προβληματισμό μου ως προς το πόσο σας χαροποιεί εδώ και 3 χρόνια, η παρακάτω εικόνα σε έναν από τους πιο κεντρικότερους/πολυσύχναστους δρόμους του Δήμου μας,  κ. Δήμαρχε ??