Σε πλήρη έλεγχο και ετοιμότητα ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος!

Μαϊ 30, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του

επισκέψεων των υφιστάμενων του Σχηματισμών, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είχε ως στόχο την ενημέρωσή του ως προς τις δραστηριότητες των Μονάδων αλλά και να διαπιστώσει το ηθικό και την ετοιμότητα των δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 1ης Στρατιάς:

Το διήμερο 28-29 Μαΐου 2019, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, και σύζυγος της Άννας Μαρίας Τσικρικώνη, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων των υφιστάμενων του Σχηματισμών, περιόδευσε στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού και συγκεκριμένα επισκέφθηκε την XVI Μ/Κ ΜΠ, την 50 Μ/Κ ΤΑΞ και την ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην περιοχή του Έβρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του περιελάβανε ενημερώσεις σε έδρες Σχηματισμών και Μονάδων, παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεις σε αριθμό Επιτηρητικών Φυλακίων, όπου ο Διοικητής της ΣΤΡΑΤΙΑΣ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς και επί του εδάφους από τους τοπικούς Διοικητές όλων των κλιμακίων για το επιτελούμενο έργο.

Διεπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας-διαθεσιμότητας των μέσων, την άρτια οργάνωση της εκπαιδεύσεως του προσωπικού και το ακμαίο ηθικό του στρατεύματος, παράγοντες οι οποίοι πιστοποιούν το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και αξίας του συνόλου των Σχηματισμών.

Το έργο του Αντιστράτηγου

Τέλος ο Διοικητής της ΣΤΡΑΤΙΑΣ είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε μεγάλο μέρος του προσωπικού του Σώματος Στρατού, μέσω ομιλιών σε κεντρικά Στρατόπεδα της περιοχής όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη εικόνα των Σχηματισμών – Μονάδων και μεταξύ άλλων ανέπτυξε περιληπτικά και συνοπτικά τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΣΤΡΑΤΙΑΣ, υπό το πρίσμα της αποστολής, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή, δια της προβολής ισχύος και της διαρκούς προς πόλεμου προπαρασκευής των Σχηματισμών, σ΄ αυτή τη σημαντικότατη και ευαίσθητη ακριτική περιοχή.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε σε θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες, με κυρίαρχους τομείς την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την ετοιμότητα, την συντήρηση και διατήρηση του υλικού και μέσων και εν κατακλείδι όλων εκείνων των ζητημάτων που διασφαλίζουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελληνικών Όπλων, στο απαιτητικό και γεμάτο νέες προκλήσεις γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν την 30 Μαΐου 2019 σε Σχηματισμούς-Μονάδες της περιοχής Ροδόπης-Ξάνθης και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019.

Δείτε φωτογραφίες:

 Πηγη https://www.onalert.gr

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %31 %537 %2019 %14:%Μαϊ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.