Δήλωση Γιάννη Κεχρή για την υποψηφιότητα του με τον Γ. Πατούλη

Ιαν 29, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δείτε παρακάτω την επιστολή  του Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου Χολαργού και υποψήφιου

 Περιφερειακού Συμβούλου Βόρειου Τομέα Αθηνών, κυρίου Γιάννη Κεχρή για την πολιτική του αυτή απόφαση!

Η προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για εμένα. Όλα αυτά τα χρόνια, η ενεργή συμμετοχή μου, ως Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού, είχε πάντα στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτόν, επεδίωξα μια διοικητική αναδιάρθρωση του δήμου, προκειμένου οι υπηρεσίες του να ανταποκρίνονται καλύτερα στα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής.

Προς επίρρωση αυτών, οι παρεμβάσεις μου δεν αφορούσαν μόνο στα περιορισμένα όρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αλλά επεδίωκαν τη συνεργασία και τη σύμπνοια με τους όμορους δήμους. Ενδεικτική είναι η συμμετοχή μου σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί ή την ανάδειξη της παραποτάμιας κοίτης του Ιλισού και την προστασία του Υμηττού. Επιπλέον, η συμβολή μου στον διάλογο με γειτονικούς Δήμους για την από κοινού κατασκευή αθλητικού κέντρου και κολυμβητηρίου, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και τον έλεγχο της διαμπερούς κυκλοφορίας χαρακτηρίζουν την «υπερτοπική» μου αυτή δραστηριότητα. Τέλος, οι προτάσεις μου για διαδημοτική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω της ενίσχυσης της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, αλλά και στη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω της δημιουργίας αστικού τύπου κέντρων υγείας, αποτελούν παραδείγματα της διευρυμένης τοπικά δραστηριότητάς μου.

Έτσι, η απόφασή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη, μολονότι πρόκληση για εμένα, υπήρξε φυσικό επακόλουθο. Το ήθος, η εμπειρία και το σημαντικό έργο του Γιώργου Πατούλη αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το όραμα και τις ανησυχίες που μοιραζόμαστε από κοινού, μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου για την Αττική μας.

0058-copy.jpg - 7.07 MB

 

Δυστυχώς, η σημερινή και η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας δοκιμάστηκαν και απέτυχαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πολλά και ανεπίλυτα. Ανεπαρκής διαχείριση των απορριμμάτων, επισφαλής αντιπλημμυρική θωράκιση, υποβαθμισμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ημιτελές δίκτυο αποχέτευσης και πάρα πολλές περιοχές που εξακολουθούν να παραμένουν εκτός σχεδίου πόλης. Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και ο πρόσφατος πύρινος όλεθρος με τον βαρύ απολογισμό των εκατό νεκρών στο Μάτι, κατέδειξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κ. Δούρου. Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας μια νέα Διοίκηση που θα δώσει λύση στα λιμνάζοντα προβλήματα της Αττικής και θα την οδηγήσει στον δρόμο της προόδου, της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Η Αττική μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια Περιφέρεια πρότυπο, πυλώνα της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Οφείλει να διαμορφώσει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, της μεσαίας τάξης και των ευπαθών ομάδων, διασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή. Δύναται να υλοποιήσει, με συγκεκριμένες ενέργειες, προγράμματα υποστήριξης και λειτουργίας δομών υγείας, κέντρα πρόληψης καθώς και διαδημοτικά δίκτυα για την ουσιαστική προαγωγή της

υγείας του πληθυσμού. Τέλος, με την υιοθέτηση νέων μεθόδων ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και με την κατάλληλη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του απειλητικού για τη δημόσια υγιεινή προβλήματος.

Η πολύχρονη εμπειρία μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η διαρκής προσφορά μου στον συνάνθρωπο από τη θέση του ιατρού και η αγάπη μου για τον τόπο μας μπορούν να με καταστήσουν χρήσιμο και αποτελεσματικό, για μια Νέα Αρχή στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Γιάννης Κεχρής

Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών

«Νέα Αρχή για την Αττική»

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %29 %623 %2019 %15:%Ιαν

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.