Παρκάρετε ελεύθερα όσο προλαβαίνετε!

Ιαν 15, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μέχρι και πάνω στα πεζοδρόμια ανεβάζουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητά τους για να τα παρκαρουν

κοντά στο μετρό της Εθνικής Άμυνας. Από το στιγμή που απομακρύνθηκαν τα λεωφορεία του Χολαργού, οι οδηγοί  μέχρι και σε αυτοσχέδιες λωρίδες έχουν προχωρήσει για να χωρέσουν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα πάντως με την κυβέρνηση, αυτό το θέαμα δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη αφού οι χώροι σε Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας θα γίνουν ιδιωτικά  parking.

Σε λίγο καιρό η στάθμευση των αυτοκινήτων στα κλειστά πάρκινγκ που βρίσκονται δίπλα στους συρμούς θα κοστίζει.

 

Όχι σε όλους τους σταθμούς προς το παρόν αλλά σε δύο από τους βασικότερους, στην Εθνική Άμυνα και στη Δουκίσσης Πλακεντίας όπου χιλιάδες πολίτες αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια μετακινούνται με το μετρό.

Κι ενώ η στάθμευση ήταν ελεύθερη όλα αυτά τα χρόνια, τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να τα δώσει σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε από την Αττικό Μετρό θα ενοικιαστούν οι χώροι για έξι χρόνια σε ιδιώτες. Πρόκειται για δύο ιδιόκτητους χώρους πλησίον των σταθμών Μετρό Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η πρώτη έκταση, στο σταθμό Εθνική Άμυνα έχει εμβαδόν 6.400 περίπου τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 περίπου θέσεις στάθμευσης. Ο χώρος είχε αρχικά διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης ΙΧ και αστικών και υπεραστικών λεωφορείων .

Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 500 περίπου θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικούς χώρους, με τον δεύτερο να βρίσκεται άνωθεν του αμαξοστασίου του Μετρό.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Τέσσερις οργανωμένους χώρους στάθμευσης έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες του ΜΕΤΡΟ:

Στο σταθμό Συγγρού-Φιξ λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
Στο σταθμό Χαλάνδρι λειτουργεί ελεγχόμενος υπαίθριος χώρος στάθμευσης.
Στο σταθμό Νομισματοκοπείο λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
Στο σταθμό Αγία Μαρίνα λειτουργεί ελεγχόμενος πολυώροφος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
Στο σταθμό Κεραμεικός.

Τέλος, μη ελεγχόμενοι χώροι στάθμευσης υπάρχουν στους σταθμούς Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %15 %643 %2019 %16:%Ιαν

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.