Επιστολή από Λαϊκή Ενότητα Παπάγου-Χολαργού για την ιδιωτικοποίση του ηλεκτροφωτισμού

Απρ 24, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δείτε παρακάτω επιστολή-ανακοίνωση από τη λαική Ενότητα Παπάγου-Χολαργού

για το θέμα του οδοφωτισμού που έχει ξεσπάσει στην περιοχή μας.

Στη συνεδρίαση στις 30/1/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση

του Δημάρχου κ. Αποστολόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Οδοφωτισμού.

Έτσι παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία η λειτουργία, συντήρηση και επέκταση του Δικτύου του Δημοτικού Οδοφωτισμού για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της πόλης, για τα επόμενα 12 χρόνια! Πιο απλά, η πλήρης διαχείριση του δικτύου μέχρι τουλάχιστον το 2030!

Αυτό σημαίνει ότι:
- Η Δημοτική Αρχή, παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν εξαιτίας της αναβάθμισης του συστήματος, κατευθείαν σε ιδιωτική εταιρεία.
- Η Δημοτική Αρχή παραχωρεί ένα βασικό της καθήκον, αυτό της δημόσιας ασφάλειας και της ανάδειξης των κοινόχρηστων χώρων. Μια λειτουργία που μέχρι τώρα είχε σαν κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, θα συντελείται πλέον με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους μιας ιδιωτικής εταιρίας από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ένταση και τη διάρκεια του φωτισμού.
- Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στο μέλλον αλλά και για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου, όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.
- Διευκολύνεται η μείωση των θέσεων εργασίας και η αντίστοιχη αρνητική επιβάρυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Αποστολόπουλου συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των βασικών μνημονιακών δεσμεύσεων των παλιών και νέων κυβερνήσεων απέναντι στην Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ, με στόχο τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την παραχώρησή του σε ιδιώτες, με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους σε βάρος των πολιτών.
Τα βραβεία αριστείας προς την Δημοτική Αρχή δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά την επιβράβευση της υποταγής στις εντολές των «θεσμών», οι οποίες υποκρύπτουν μειωμένες χρηματοδοτήσεις, μετακύλιση των υποχρεώσεων των δήμων στους πολίτες, ξεπουλήματα, απολύσεις..

Απαιτούμε:
- Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Δικτύου του Δημοτικού Οδοφωτισμού.
- Καμία Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
- Οι Δήμοι στην υπηρεσία του λαού.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.