Ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α συμμετέχει στην στην παγκόσμια εκδήλωση«ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ».

Μαρ 29, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παιδιά, παιδαγωγοί, γονείς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, μέλη του Κ.Α.Π.Η ,

κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τη Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου-Χολαργού, θα συμμετέχουμε κι εμείς στις 29 Μαρτίου 2018 στην παγκόσμια εκδήλωση με την επωνυμία «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» ή όπως ονομάζεται με το γαλλικό διεθνοποιημένο όρο «LA GRANDE LESSIVE».

Η «LAGRANDELESSIVE» είναι μια διεθνής εικαστική δράση, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο με ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία εδρεύει στη Γαλλία, Συμμετέχουν 94 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Όμως πέρα από τη φιλοδοξία για παραγωγή πολλών και πρωτότυπων έργων, υπάρχει και η προσδοκία να ενωθούν όσοι συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια δημιουργών, έστω κι αν αυτοί δε γνωρίζονταν μέχρι χθες η έστω, κι αν δεν είναι καλλιτέχνες… Παιδιά και ενήλικες βρίσκουν τη θέση τους σε αυτή την εφήμερη καλλιτεχνική εγκατάσταση. Ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» προτείνει λοιπόν, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών μέσα από την τέχνη σε όσους παίρνουν μέρος και με τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο.

Τόσα τα έργα όσοι και οι συμμετέχοντες, διαφορετικά και μοναδικά όπως η καθεμία και ο καθένας από εμάς. Αυτή είναι και η πρόκληση της «LAGRANDELESSIVE»-«ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» να αναδείξει τη μοναδικότητα του καθενός σε κοινή θέα.

Το θέμα << Πέτρες να δούμε, πέτρες να φανταστούμε! >> μας καλεί να πάρουμε μια ανάσα από τους γρήγορους ρυθμούς την καθημερινότητας να δούμε τα πρώτα αποτυπώματα τέχνης στους βράχους των σπηλαίων στη Λασκώ, στην Αλταμίρα, στις πέτρες που οικοδομούν όμορφα κτίσματα και να ζωγραφίσουμε στα βότσαλα της παραλίας.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης, θα τεντώσουμε εμείς το σχοινί στους Παιδικούς Σταθμούς, στο ΚΑΠΗ του δήμου μας και θα ‘ταξιδέψουμε’ τις δημιουργίες και τα μηνύματα μας στη Γαλλία, αλλά και στο Περιστέρι και στη Μύκονο, με αφορμή τη συνεργασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής με τους παιδικούς σταθμούς των παραπάνω δήμων.

Εσείς φέρτε μόνο μανταλάκια…….

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.