Με τιμές και συγκίμηση η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦ.ΑΞΚΩΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Φεβ 27, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ίδια ώρα που η γείτονα απειλεί με «θερμό» καλοκαίρι

την Ελλάδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγ. Παρασκευής, ο Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής έκανε τον απολογισμό της τριετίας 2015-2018, ανακοίνωσε τη συνέχεια των στόχων του και πρωτίστως επιβεβαίωσε και επικοινώνησε ευρέως το πνεύμα και την ετοιμότητα του Έφεδρου Αξιωματικού, ανά πάσα στιγμή, στο επίσημο κάλεσμα της Πατρίδας, πιστός στον όρκο του.

Όπως είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Μια φορά Έφεδρος, δύο φορές πολίτης.»

Καθημερινά ο θεσμός του Εφ. Αξιωματικού αποτελεί έναν αξιόπιστο σύνδεσμο των ΕΔ με την Κοινωνία, με την πλέον μεγάλη διασπορά των μελών μας σε όλο το εύρος των επαγγελμάτων, λειτουργημάτων και κοινωνικών δράσεων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δντής Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαλιούρας, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις έτους 2017 και τις τρέχουσες δράσεις του Στρατού Ξηράς με τη συμμετοχή Εφέδρων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Ενεργός Στρατός, Εθνοφυλακή και Εφεδρεία, διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του όμορου Δήμου Παπάγου – Χολαργού Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, Αντιστράτηγος ε.α.

Τον απολογισμό δράσεων του Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής παρουσίασε ο Πρόεδρος Θεόδορος Μπριάνης, ενώ σύντομος οικονομικός απολογισμός έγινε από τον Ταμία Αθανάσιο Καρκάνη, καθώς και ένας σύντομος απολογισμός δράσεων και παρουσίαση της εκπροσώπησης της χώρας μέσω της Α.Π.Ο.Ε.Α. στη Διασυμμαχική Συνομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (C.I.O.R.), έγινε από το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Μιχαήλ Φιλιππίδη, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της σχετικής Νομικής Επιτροπής, υπό την ιδιότητα του δικηγόρου-διαπιστευμένου διαμεσολαβητή.

Στην εκδήλωση του Σ.Ε.Α.Ν. Αν Αττικής παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (Σ.Δ.Α.Μ.) Πλοίαρχος ΠΝ Κων/νος Βλάχος, τοπικοί εκπρόσωποι Αγ. Παρασκευής όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μια γενιά μπροστά» Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσιαμπάς Υποστράτηγος ε.α., Γιάννης Μυλωνάκης και Γιάννης Λογοθέτης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Παπασπύρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων, Γιάννης Αρβανιτάκης, πολλά μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής, φίλες και φίλοι του θεσμού.

Σημαντική και συγκινητική στιγμή η επιβράβευση της πολυετούς προσφοράς στον θεσμό του Εφ. Αξιωματικού και η επίδοση τιμητικής πλακέτας μετά διπλώματος στον Εφ. Αξιωματικό Παναγιώτη Βαβουγυιό (μέλος μέχρι και σήμερα του ΔΣ) από τον Α/ΓΕΣ, η επίδοση τιμητικού μεταλλίου μετά διπλώματος στους Εφ. Αξκούς Ευάγγελο Κούρκουλο από τον Δντή Επιστράτευσης ΓΕΣ Ταξχο Ν. Παπαλιούρα, τον Δημήτριο Συκιώτη (το οποίο παρέλαβε ο γιός του Νικόλαος) από τον Διοικητή Σ.Δ.Α.Μ. Πλοίαρχο ΠΝ Κ. Βλάχο, τον Σωτήριο Τζοβάρα από τον Πρώην Δήμαρχο Β. Ζορμπά και τον Μιχαήλ Χαρατσάρη από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας Θ. Μπριάνη.

Αναμνηστική πλακέτα του Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής απενεμήθη στον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Θ. Μπριάνη, καθώς και στον Δντή Επιστρατεύσεως ΓΕΣ Ταξχο Νικόλαο Παπαλιούρα από τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Μιχαήλ.

Ο Α/ΓΕΣ τίμησε τον Σ.Ε.Α.Ν. Αν. Αττικής με τον θυρεό του ΓΕΣ τον οποίο παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν. Γραμματέας Γ. Μιχαήλ ενώ, πλην των προαναφερόμενων, παραβρέθηκε σύσσωμο και όλο το υπόλοιπο ΔΣ, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος, ο Έφορος Δημήτριος Πετεινάρας, τα μέλη Λουκάς Ρίζος και Αλέξανδρος Χονδρογιάννης.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.