Δήλωση Δημάρχου Παπάγου - Χολαργού για τη μεταφορά των προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ

Φεβ 11, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Με τον νόμο 4512/2018 το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

μεταφέρει εκ νέου την διαδικασία απονομής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στο υδροκέφαλο κεντρικό Κράτος και μάλιστα στον ΟΓΑ, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης, έχουν τύχει της αμέριστης συμπαράστασης των κοινωνικών δομών που οι Δήμοι έχουν αναπτύξει, καθ’ υπέρβαση πολλές φορές και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι σαφές, ότι το σύστημα απονομής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όπως αυτό λειτουργεί σήμερα στους Δήμους της χώρας, επέφερε μια σειρά θετικών επιπτώσεων στους ίδιους τους πολίτες. Η εγγύτητα και η εύκολη πρόσβαση των ωφελούμενών στις κατά τόπους δημοτικές υπηρεσίες, ή ακόμα και η επίσκεψη των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών στα σπίτια των πολιτών - όπου υπήρχε αυτή η ανάγκη - δημιούργησε έναν δυνατό σύνδεσμο αλληλεγγύης και υποστήριξης ανάμεσα στον πολίτη και στις κοινωνικές δομές. Επιπλέον, ο Δήμος, έχοντας γνώση των ιδιαίτερων αναγκών των δικαιούχων του επιδόματος, τους ενέταξε στο ευρύτερο δίκτυο των υπηρεσιών που παρέχει (κοινωνικό φαρμακείο, πολυιατρείο κτλ) με πολλαπλά ως εκ τούτου οφέλη για αυτούς.

Επισημαίνουμε ότι η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού τον Δεκέμβριο του 2016. Για να μπορεί ο Δήμος μας να ανταπεξέλθει στην ορισμένη από το νόμο διαδικασία, προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

1. Στην προμήθεια του απαραίτητου λογισμικού (όπως αυτό υποδεικνύεται από το Υπουργείο)

2. Στην δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την αρχειοθέτηση, την σωστή φύλαξη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν στους ατομικούς φακέλους των δικαιούχων.

3. Στην εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου μας, ώστε να διεξάγεται η διαδικασία χωρίς προβλήματα

4. Στην παραμετροποίηση της λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας για την καταβολή των επιδομάτων.

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, όλα αυτά απαιτούν χρόνο, προσωπικό και οικονομικούς πόρους. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει μία δομή υποστήριξης των ωφελούμενων συμπολιτών μας, η οποία τελικά λειτούργησε για 13 μήνες.

Τώρα, καλείται ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων να προβεί σε όλες τις παραπάνω ενέργειες, με τα ανάλογα προφανώς κόστη.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δυσκολεύει τη ζωή των συμπολιτών μας – δικαιούχων ή εν δυνάμει δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος, και με περίσσια αδιαφορία μηδενίζει τόσο τις προσπάθειες των

Δήμων όσο και τις δαπάνες που έχουμε ήδη κάνει. Κανένας σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, κανένας σεβασμός στον φορολογούμενο πολίτη.

 

Καλή επιτυχία στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων στο νέο του έργο.

 

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.