Επιστολή Δημότη: Λήψη Μέτρων Οδικής Ασφάλειας (ΟΔΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ)

Ιαν 26, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δείτε παρακάτω την επιστολή που έστειλε συνδημότης μας στο Δήμαρχο της πόλης,

με θέμα το δρόμο-καρμανιόλα του Παπάγου, στην οδό Ζακυνθινού

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, και κυρία Νίκη Ζιαμπάρα,

Σε συνέχεια του ηλεκτρ. σας μηνύματος από 1 Νοε 17 και όσον αφορά την επικινδυνότητα της στροφής επί της Ζακυνθινού, σας αναφέρω ότι προτού ολοκληρωθεί η επισκευή της  μάντρας της οικείας μου για 5η   φορά φέτος  (εντός του 2017), απογευματινές ώρες της 16 Ιαν 18, έγινε εκ νέου ατύχημα επί του οδοστρώματος χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Η απάντησή σας ,στην από 26/10/17 επιστολή μου, δηλ.΄΄πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάθεσης μελέτης ανάπλασης της οδού Ζακυνθινού για άρση της επικινδυνότητας'' με .......άγνωστο χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης και υλοποίησης της απόφασης, δεν έχει ούτε κατά το ελάχιστο εξαλείψει την έλλειψη υλοποίησης μέτρων ασφαλείας των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού καθώς και την ευθύνη του Δήμου ως προς να λαμβάνετε σαν Δήμος όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και της περιουσίας τους και συναφώς να φροντίζετε για την ποιότητα ζωής των δημοτών σας και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου με τα επανειλημμένα φαινόμενα τροχαίων ατυχημάτων, συνεπεία των οποίων δημιουργούνται συνεχόμενες υλικές φθορές στην ιδιοκτησία μου.

Αναμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη , να προβείτε σε λήψη δραστικών έστω και προσωρινών μέτρων προς αποκατάσταση της προπεριγραφείσας προβληματικής κατάστασης, εμού επιφυλασσομένου προς άσκηση οιουδήποτε νομίμου δικαιώματός μου.

Σας υπενθυμίζω ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ενέργεια έχει ληφθεί εισέτι από το Δήμο προς περιορισμό/αποκατάσταση της προβληματικής κατάστασης)
 Επιπρόσθετα αναμένω την απάντησή σας για πιο λόγο δεν έχετε εισέτι προβεί σε ασφαλτόστρωση στο ύψος της στροφής έτσι ώστε να εκμηδενιστεί η ανάποδη κλίση του οδοστρώματος, καθώς επίσης γιατί δεν επανατοποθετήθηκαν τα προστατευτικά  κιγκλιδώματα παράλληλα με το οδόστρωμα, μετά την στροφή, τα οποία και αναίτια αφαιρέθηκαν με την πάροδο του χρόνου, ή κάποιο μέτρο έστω προσωρινό που θα μετριάσει το πρόβλημα. Ειλικρινά δεν νομίζω να χαροποιεί κανέναν η εικόνα των κατεστραμμένων οικιών στο σημείο αυτό. 

Ολοκληρώνοντας σας αναφέρω ότι  δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε μόνο σε ευχολόγια όσον αφορά,  οι μεν οδηγοί αυτοκινήτων να καταλήγουν στο συνεργείο με σοβαρές βλάβες στα ΙΧ, αλλά και οι πεζοί  και κάτοικοι της περιοχής που ενδέχεται να καταλήξουν στο Νοσοκομείο (το ελάχιστο), κάτι φυσικά που ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ.

Επειδή όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα ευχολόγια, καλό είναι να παρέμβουν οι τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου από αύριο κιόλας,, πριν συμβεί κάποιο δυστύχημα.

 

Με εκτίμηση,

Βασιλική Ματσαντώνη

Παναγιώτης Ματσαντώνης

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.