Επιστολή γονέων για Δωρεάν Διάθεση ξενογλωσσων βιβλίων!

Ιαν 20, 2018
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστε παρακάτω την ειστολή που έστειλε η Ένωση Γονέων της πόλης μας

στο Δήμαρχο τη δωρα΄ν παιδεία και τα πανάκριβα ξενόγλωσσα βιβλία που χρειάζονται!

Σας είναι γνωστό πως τα βιβλία των σχολικών ξένων γλωσσών δεν διανέμονται δωρεάν στα παιδιά μας, μαθητές του Λυκείου. Το κόστος τους, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται στο ποσό των 20-30 ευρώ, «απαραίτητο» έτσι όπως έκρινε η Πολιτεία για να φοιτήσουν οι μαθητές και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Αλλά επίσης, είναι γνωστό, πως αυτό το κόστος δεν είναι το μοναδικό, αν υπολογίσουμε τις δαπάνες του οικογενειακού προϋπολογισμού από το δημοτικό ακόμη, για να έχουν τα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για την απρόσκοπτη λειτουργία του «Δημόσιου» σχολείου.

Αυτό για μας, εδώ και χρόνια αποτελεί αντίφαση, και συνιστά παρέκκλιση από την αρχή της δωρεάν εκπαίδευσης.

Αυτό που μας στερεί η Πολιτεία εδώ και χρόνια, μην καλύπτοντας τα έξοδα της αγοράς αυτών των βιβλίων αιτούμαστε όπως συμβάλλετε με όποιον τρόπο έτσι ώστε οι μαθητές των Λυκείων της περιοχής μας να προμηθεύονται δωρεάν τα βιβλία αυτά, αρχίζοντας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ελπίζουμε ότι με στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος μας, ο Δήμος μας, ακολουθώντας παρόμοιες πρωτοβουλίες άλλων δήμων της Αττικής, να ικανοποιήσει άμεσα το δίκαιο αίτημα μας, για την δωρεάν διάθεση των ξενόγλωσσων βιβλίων συμβάλλοντας ουσιαστικά, στα εξής:

-Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του δήμου μας

-Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την μόρφωση των παιδιών μας, αυριανών πολιτών του δήμου μας.

-Υποστήριξη του Δημόσιου Σχολείου και της Δωρεάν Εκπαίδευσης, του πιο υγιούς κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Εάν ενστερνίζεστε, τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αξίες, με μας, τους γονείς των μαθητών του δήμου μας, για πραγματική ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση, σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί σε μια πρωτοβουλία που μόνον οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τα σχολεία μας αλλά και για την πόλη μας.

Γνωρίζετε, πως αυτό που «σπέρνουμε» για τους δίκαιους σκοπούς μιας υπερπροσπάθειας από μέρους μας, να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών των

παιδιών μας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, και ανταπόδοση των στερήσεων μας για ένα καλύτερο αύριο, θα έχει τα προσδοκώμενα οφέλη και στα κοινά της πόλης.

Και θα αποτελέσει παρακαταθήκη, η κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις, ενός εκπαιδευτικού συστήματος που μας «πληγώνει» εδώ και δεκαετίες,

αλλά «πληγώνει» και την ίδια μας την πατρίδα, την ίδια μας την πόλη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, και να συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τα μέλη της στα δίκαια αιτήματα τους.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού

 

Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Μαργαρίτα Ξανθάκη     Άλκηστις Καβάσιλα

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.