Ανακοίνωση συμπαράστασης στους 4 Δημoτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου

Δεκ 18, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δείτε παρακάτω την επιστολή-πρόσκληση της Διαδημοτικής δράσης και  την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου που ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών τους για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

H “Διαδημοτική Δράση για την Προστασία από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία” ως συλλογική έκφραση του συνόλου των κινητοποιημένων (για το θέμα αυτό) κατοίκων των περιοχών: Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Ραφήνας, Αμαρουσίου, Γλυκών Νερών-Παιανίας, Ν. Ψυχικού, Πεντέλης - Μελισσίων, Καματερού, Κηφισιάς, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, και άλλων περιοχών

 

εκφράζει την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της

στους 4 Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου:

Πάνο Κουτσιανά, Γιώργο Σταματόπουλο, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο και Νίκο Ξενάκη οι οποίοι δικάζονται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας την Τετάρτη 20/12 στις 9π.μ. στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 8, Ισόγειο - αίθουσα 1

ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ γιατί:

· “αφουγκράστηκαν” τις ανησυχίες των συνδημοτών τους, στάθηκαν δίπλα τους ενεργά και έμπρακτα, χωρίς να υποκύψουν στη δύναμη και τα συμφέροντα της πολυεθνικής Vodafone.

· αγωνίστηκαν για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών τους και κυρίως των παιδιών της πόλης τους.

· αντιστάθηκαν στην πολιτική αδράνεια που επιτρέπει την μετατροπή του καθενός μας σε πειραματόζωο ενός πειράματος μακροχρόνιας έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

· έλαβαν υπόψη τους το πλήθος αλλά και τη σοβαρότητα πληθώρας επιστημονικών μελετών που καταδεικνύουν σοβαρά συμπτώματα υγείας (βλ. Βιβλιογραφία) από τις επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που, αντίθετα με άλλες τεχνολογικές συσκευές (που μπορούν και ελέγχονται ως προς την λειτουργία τους) ακτινοβολούν συνεχώς και ανεξέλεγκτα, όχι μόνο στον ελεύθερο δημόσιο χώρο που ζούμε και κινούμαστε ως ελεύθεροι πολίτες, αλλά και σε νηπιαγωγεία, σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες με ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, διαπερνούν δηλαδή και αυτήν ακόμα την οικογενειακή μας εστία, οπότε ο πολίτης δεν έχει ουσιαστικό τρόπο προστασίας.

· αποδέχθηκαν την επιστημονική εκτίμηση πως ένα ποσοστό πληθυσμού της τάξης του 3% (δηλ. περίπου 300.000 άτομα στην πατρίδα μας) ανήκει στην κατηγορία των “ηλεκτροϋπερευαίσθητων ατόμων” τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υγεία τους από την συνεχή και μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία όπως αυτή που ήδη υπάρχει μέσα στον αστικό ιστό.

· διαπίστωσαν, ότι στην Ελληνική νομοθεσία δεν υπάρχει σαφής διάταξη που να αναφέρεται στην εκτέλεση και εφαρμογή Διοικητικών ή Δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν τη λειτουργία μιας κεραίας ως παράνομης (π.χ. διαδικασία αποξήλωσης κλπ.)

· ενήργησαν σύμφωνα με τις υπερισχύουσες αρχές του διεθνούς δικαίου και

συγκεκριμένα την αρχή της προφύλαξης (άρθρο 191 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικό άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος) καθώς και το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος.

· λειτούργησαν ως γνήσιοι δημοκράτες καταγγέλλοντας τον πρόχειρο και στερούμενο κάθε ευαισθησίας και προστασίας της υγείας του πολίτη τρόπο αδειοδότησης, εγκατάστασης και εκπομπής των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με fast-track διαδικασίες και ουσιαστικά χωρίς έλεγχο από την πολιτεία.

· τίμησαν με υποδειγματικό τρόπο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τους για απομάκρυνση της κεραίας της Vodafone δίπλα από τα δύο σχολεία και ανέδειξαν το ρόλο που δικαιούται να έχει η τοπική Αυτοδιοίκηση, ρόλο που δυστυχώς έχει ακυρώσει πλήρως ο νόμος Βορίδη.

Ο νόμος Βορίδη (Ν.4053/2012) πρέπει άμεσα να καταργηθεί, και η τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει καθοριστικό ρόλο, ώστε να μπει οριστικά τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της άναρχης και ευκαιριακής χωροθέτησης των συστημάτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να εφαρμοσθούν μελέτες σωστής χωροταξικής διάταξης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών, με στόχο πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών.

· απέδειξαν τέλος πως δεν είναι οι γραφικοί – τεχνολογικά φοβικοί πολίτες που ζητούν την κατάργηση της κινητής τηλεφωνίας (!!!) αναγνωρίζοντας πως η εποχή μας είναι η εποχή της πληροφορίας, της ψηφιακής σύγκλισης και της τεχνολογικής ευμάρειας για όλους. Με μια όμως βασική απαίτηση: την ταυτόχρονη και κατά προτεραιότητα προστασία της υγείας μας.

 

Καταγγέλλοντας λοιπόν, τις μεθοδεύσεις οικονομικής εξόντωσης των ανθρώπων αυτών που διώκονται και δικάζονται επειδή προσπάθησαν να προστατεύσουν την υγεία των συμπολιτών τους,

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, όπως

ενημερωθείτε, ενδιαφερθείτεσυμπαρασταθείτε και

εκδηλώσετε τις κατάλληλες δράσεις - ενέργειες ώστε:

· να μην έχει αποτέλεσμα ο εκφοβισμός των κατοίκων που αγωνίζονται

· να μην εξοντωθούν δικαστικά, ηθικά και οικονομικά οι διωκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι

· να μην ποινικοποιηθεί το δικαίωμα των κατοίκων της πόλης αλλά και των δημοτικών εκπροσώπων τους, να έχουν αποφασιστικό ρόλο στους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα υπάρχουν στον αστικό ιστό της πόλης διαχέοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα σχολεία, στα δωμάτια και στις αυλές των σπιτιών μας.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.