Παράθυρο έπεσε πάνω σε μαθητή στον Χολαργό

Οκτ 30, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Σε κατάσταση σοκ και με ελαφρύ τραυματισμό βρίσκεται ο μαθητής

 της τρίτης τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού που, κατά τη διάρκεια του μαθήματος δέχτηκε... ένα παράθυρο στο κεφάλι

Ευτυχώς ο νεαρός μαθητής δεν τραυματίστηκε σοβαρά και όλοι ανακουφίστηκαν όταν τον είδαν να πηγαίνει κανονικά στο μάθημα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου γονέων, από το παράθυρο έλειπαν βίδες και η αλυσίδα που το συγκρατεί, ενώ δεν είναι απίθανο να μην είναι το μοναδικό παράθυρο σε αυτή την κατάσταση.

«Η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα κάνει αυτοψία για να δει πως και γιατί έπεσε το παράθυρο και αν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα και σε άλλα σημεία», λέει στο Newpost ο δημαρχος Χολαργού-Παπάγου, Ηλίας Αποστολόπουλος.

«Ήδη στο σχολείο βρίσκονται εργάτες από την αρχή του έτους και κάνουν εργασίες συντήρησης στους ανοιχτούς χώρους, στο προαύλιο και τα γήπεδα. Υπάρχει ανοιχτή εργολαβία για συντήρηση όλων των σχολείων του δήμου. Για πρόβλημα στους εσωτερικούς χώρους του συγκεκριμένου κτιρίου δεν είχαμε καμία αναφορά», εξηγεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, Γιάννης Μουζαμπαλίδης, δηλώνει, πάντως,  κατηγορηματικά  ότι έχουν κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις για συντήρηση του κτιρίου -έστω και υποτυπώδη- και στους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους έχουν εντοπίσει πολλά προβλήματα.

Όπως λέει στο Newpost ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, «τα κτίρια δεν συντηρούνται, πολλά από αυτά είναι της δεκαετίας του 60 και του 70 και τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία εργασία σε αυτά. Σχεδιάζουμε μια ημερίδα για τη σχολική στέγη και συγκεντρώνουμε στοιχεία από τους δήμους. Η μέχρι στιγμής εικόνα δεν είναι καθόλου καλή».

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λάμπρου, στα περισσότερα σχολεία της χώρας τα παράθυρα και οι πόρτες χρειάζονται αντικατάσταση. Χάνεται θερμότητα, ενώ είναι και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα.

Πηγη Newpost

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.