Κώστας Τίγκας : Το 1ο βήμα Ιδιωτικοποίησης έφτασε;

Μαϊ 29, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δείτε παρακάτω την επιστολή του Κώστα=Πολυχρόνη Τίγκα για τα 

44.987 Ευρώ για Αποκομιδή-Μεταφορά Νεραντζιών.

Έγινε πριν λίγες μέρες και είναι σε εξέλιξη η ανάθεση του έργου της «Αποκομιδής, Συλλογής και Μεταφοράς Νεραντζιών σε Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων» συνολικού ύψους δαπάνης 44.987 Ευρώ. Η αποκομιδή, συλλογή και μεταφορά των νεραντζιών γίνεται για πρώτη φορά από εργολάβο στο οποίο ο Δήμος ανέθεσε την περισυλλογή τους από τα 4.000 δέντρα που υπάρχουν στα πεζοδρόμια της πόλης μας.

Μέχρι σήμερα η διαχείριση των υποπροϊόντων αυτών δηλαδή των νεραντζιών γινόταν από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου μας. Από φέτος όμως ο Δήμος μας αποφάσισε να την αναθέσει σε ιδιώτη.

Στην ουσία δηλαδή τα 44.987 Ευρώ δίδονται για να μαζευτούν και να μεταφερθούν τα νεράντζια. Στη συνέχεια με μέριμνα του ιδιώτη που κέρδισε το διαγωνισμό θα γίνεται η διαχείριση αυτών. Δηλαδή θα παράγεται λίπασμα και βιοαέριο και το τελικό προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό, οργανικό λίπασμα ή κομπόστ.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Ειδικότερα:

1ο Ερώτημα: Γιατί φέτος το προσωπικό δεν ήταν επαρκές για την αποκομιδή και μεταφορά των νεραντζιών, ενώ πέρυσι επαρκούσε; Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι πρόσφατα ενισχύθηκε σημαντικά με προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, τότε το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο εύλογο.

2ο Ερώτημα: Γιατί να πληρώσουμε φέτος 44.987Ε.Μας περισσεύουν; Τα χρήματα αυτά αντί να σπαταλούνται με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να διατεθούν για την υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων.

3ο Ερώτημα: Γιατί ενώ διαθέτουμε το υποπροϊόν, τα νεράντζια και μάλιστα πληρώνουμε για τη μεταφορά τους, από τη λιπασματοποίηση ή την παραγωγή βιοαερίου εμείς δεν εισπράττουμε ούτε ένα ευρώ;

4ο Ερώτημα: Μήπως αυτή η ανάθεση αποτελεί το 1ο Βήμα ή έστω μια δοκιμή για να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις σε μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας; Ρωτάμε και θέλουμε ειλικρινή απάντηση.

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης παρακολουθούν προσεκτικά κάθε κίνησή σας πάνω στο θέμα ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Είμαστε απόλυτα αρνητικοί σε μια τέτοια απόφαση γιατί:

· Αφενός πιστεύουμε στις ικανότητες και δυνατότητες του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου.

· Αφετέρου γιατί ενδεχόμενη Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας θα εκτοξεύσει τα ήδη υψηλά Δημοτικά Τέλη (1,59 Ε/μ. στο Χολαργό και 2,00 Ε/μ. στου Παπάγου) ακόμη πιο πάνω.

Αναμένουμε τις ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ απαντήσεις και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ σας

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.