Ημέρα των Γυναικών… κοντά στη «ΦΟΙΒΗ»!

Κατηγορία Κουλτούρα
10 Μαρτίου 2014
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Γράφει η Χρύσα Παρίση (*)

"Κάποιοι" δεν μας άφησαν φέτος να οργανώσουμε την εκδήλωση που ετοιμάζαμε για την Διεθνή Ημέρα των Γυναικών, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, όπως κάναμε με εξαιρετική επιτυχία το 2013 και το2012. Έτσι σκέφθηκα να "ζήσω" την ημέρα αυτή με έναν ουσιαστικό τρόπο, ξεφεύγοντας από τα… εκτός θέματος «χρόνια πολλά» και άλλα παρόμοια.

Επισκέφθηκα λοιπόν την «ΦΟΙΒΗ». Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, στονΧολαργό. Ένα σωματείο που εδώ και δεκαετίες κάνει σημαντικότατο έργο, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, με επικεφαλής εδώ και αρκετά χρόνια την αγαπημένη, ακούραστη κ. Κλαίρη Δανηιλίδου. Η «ΦΟΙΒΗ» φιλοξενεί κατά βάση κακοποιημένες γυναίκες που βρίσκουν εκεί προστασία και στέγη. Παράλληλα ενισχύει με τρόφιμα και άλλα είδη άλλα άτομα και οικογένειες του Χολαργού που έχουν ανάγκη.

ΟΗΕ: «Έμπνευση για Αλλαγή»

Από τις περισσότερες δημοσιεύσεις στο facebook διαπιστώνει κανείς ότι, γενικά, η σημερινή Διεθνής Ημέρα των Γυναικών αντιμετωπίζεται ως μια άλλη «Ημέρα Βαλεντίνου» (προς μεγάλη χαρά των ανθοπωλών και των συναφών επαγγελμάτων). Όμως η Ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για άλλους σκοπούς.

Κάθε χρόνο ο ΟΗΕ ορίζει και ένα γενικό θέμα. Όπως έγραψα και στο μήνυμά μου για τη σημερινή ημέρα, για το 2014 το θέμα είναι «Έμπνευση για Αλλαγή», με στόχο να ενθαρρυνθεί η συνεισφορά στην υπόθεση της ισότητας και στην πρόοδο των γυναικών παντού με κάθε τρόπο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ισότητα και τη βία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετέχοντας, αφιέρωσε την ημέρα αυτή στην ισότητα των φύλων, δημιουργώντας ειδική σελίδα με τίτλο:International Women's Day – Towards true gender equality, και ένα σχετικό βίντεο που εντοπίζεται στο σοβαρότατο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών: http://www.europarl.europa.eu/news/en/top-stories/content/20140304TST37502/html/Towards-true-gender-equality

Ας ευχηθούμε, του χρόνου η κατάσταση να είναι καλύτερη για τη θέση των γυναικών παγκοσμίως.

Ας ευχηθούμε, επίσης, ο Δήμος μας να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που δυστυχώς φέτος πέρασε αδιάφορα.

(*) Η Χρύσα Παρίση είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.