Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Στηρίζουμε το νοσηλευτικό προσωπικό και τις μαίες

Κατηγορία Κουλτούρα
07 Απριλίου 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αφιερωμένη στους νοσηλευτές/τριες και τις μαίες είναι φέτος η 7η Απριλίου,

που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει κάλεσμα στήριξης στο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού και των μαιών προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους ηγέτες του κόσμου τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενάντια στον COVID-19 παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, και καθοδηγώντας τον διάλογο για την αντιμετώπιση φόβων και αποριών, αλλά και τη συλλογή δεδομένων για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών. Με απλά λόγια, χωρίς νοσηλευτές, δεν θα είχαμε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

Το 2020 έχει ήδη οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν της 200ης επετείου από τη γέννηση της Florence Nightingale, Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Νοσηλευτών/τριών, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα αναδείξει την τρέχουσα κατάσταση της νοσηλευτικής και σε όλο τον κόσμο. Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του θα προβούν σε σειρά συστάσεων για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και της μαιευτικής.

Aυτό θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη εθνικών και παγκόσμιων στόχων που σχετίζονται με την καθολική υγειονομική κάλυψη, την υγεία της μητέρας και του παιδιού, τις μολυσματικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, την ασφάλεια των ασθενών και την παροχή ολοκληρωμένης ανθρωποκεντρικής φροντίδας.

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.