Ενημερωτική συγκέντρωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό από τη Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Κουλτούρα
14 Δεκεμβρίου 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πραγματοποιήθηκε  μετά από πρόσκληση της ΝΕ Βορείων του ΣΥΡΙΖΑ,

ενημέρωση των μελών του κόμματος στην περιοχή , στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ομιλητής ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και παρών ο Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.

Η συζήτηση διενεργήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα προσδιορίζοντας όλες τις παραμέτρους , τις δυσκολίες , τα προβλήματα αλλά και τις προσπάθειες και επιτυχείς ενέργειες της κυβέρνησης , προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι κοινωνικές επιπτώσεις και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Έδωσε έμφαση στις εντεινόμενες διεθνείς ακροδεξιές - αντιμεταναστευτικες πολιτικές , στις Ευρωπαϊκές συμφωνίες που δύσκολα εφαρμόζονται , στην ανεκτικότητα της Ελληνικής κοινωνίας , στα κινήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης , στα λαϊκιστικά ρεύματα που αναπτύσσονται τελευταία κυρίως στα νησιά και τις ευθύνες ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων στο φαινόμενο αυτό , στις ‘’ορατές και αόρατες προσπάθειες’’ να δημιουργούνται προβλήματα στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στα κέντρα υποδοχής και διαμονής , στον ρόλο οικονομικών συμφερόντων κερδοσκοπίας πάνω στις ανάγκες και τον πόνο των ανθρώπων που αναζητούν σωτηρία και ζωή.

Σημείωσε πως την περίοδο αυτή εντείνονται οι πιέσεις λόγω του αυξημένου και πάλι μεταναστευτικού ρεύματος, επισημαίνοντας τους αυξημένους κινδύνους .

Απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων δομημένων σε επτά κύκλους, ενημερώνοντας με κάθε λεπτομέρεια για το τι εχει γίνει μέχρι σήμερα , χωρίς να αποκρύψει λάθη και παραλείψεις , καλύπτοντας με επάρκεια όλους τους συμμετέχοντες.

Τελος δήλωσε ότι παρά το πρωτόγνωρο για την χώρα μας φαινόμενο , παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες , παρά τις αδιανόητες και μη αποδεκτές δηλώσεις του κ. Τουσκ , παρά τις πιέσεις , τις συνεχείς διαστρεβλώσεις και την κινδυνολογία , θα τα καταφέρουμε σύμφωνα με τις αρχές και αξίες τις αριστεράς και της κυβέρνησής μας.

 

 

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.