Ανοίγω το μπαούλο: Ρούχα - Μνήμες - Συναισθήματα από το Λύκειο των Ελληνίδων μας

Μαρ 29, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Το Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού σας προσκαλεί

στην έκθεση με τίτλο: «Ανοίγω το μπαούλο, Ρούχα-Μνήμες-Συναισθήματα».

Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης και ανάδειξης παραδοσιακών ενδυμασιών, που συνδέονται με προσωπικές και οικογενειακές μνήμες. Φορεσιές ολόκληρες και σπαράγματα που ξεθωριάζουν και χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, ξεχασμένες μέσα σε μπαούλα και κασέλες.
Μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες καθώς επαναφέρει στην μνήμη του ιδιοκτήτη οικογενειακές ιστορίες περασμένων χρόνων και αλλοτινών πατρίδων.
Η έκθεση περιλαμβάνει εξήντα περίπου εκθέματα και άλλες τόσες μαρτυρίες. Εικοσιπέντε από αυτά είναι πλήρεις ενδυμασίες. Αναπτύσσεται σε τέσσερις ενότητες και φωτίζει ενδυματολογικά, ιστορικά, λαογραφικά, αισθητικά και οικονομικά θέματα, μέσα σε ένα συναισθηματικό περιβάλλον για τον ιδιοκτήτη τους αλλά και για τον επισκέπτη.
Οι φορεσιές διηγούνται τις δικές τους ιστορίες και με τη συνοδεία των ιστοριών των ιδιοκτητών τους, μετατρέπονται από εκθεσιακά εκθέματα σε σε κρίκους της ζωντανής λαϊκής παράδοσης μας.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε την έκθεση κι αν θέλετε, να ψάξετε κι εσείς στα δικά σας μπαούλα !

*Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 19.00* στο Δημαρχειο Παπάγου Χολαργού, Περικλεόυς 55
Είσοδος ελεύθερη.

Κατηγορία Πολιτιστικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.