Απάντηση στον κ. Αθ. Αυγουρόπουλον

Οκτ 25, 2011
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευχαριστούμε το δημοτικό σύμβουλο κ. Αθαν. Αυγουρόπουλο για τα πέντε θετικά σχόλια για το Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τους εργαζομένους στο δήμο μας που διατύπωσε στο κείμενό του με τίτλο «Πρόβλημα σκουπιδιών : θετικά και αρνητικά σχόλια», το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.myholargos.com στις 21 τρέχοντος μηνός. Διαφωνούμε όμως μαζί του για το έκτο σχόλιό του που αναφέρεται στη δήθεν βιασύνη του αρμοδίου Αντιδημάρχου να συντάξει την κατάσταση με τα ονόματα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας και να τη στείλει στην Περιφέρεια Αττικής με την οποία, όπως γράφει ο κ. Αυγουρόπουλος, «οι δήμοι δεν έχουν απολύτως καμία ιεραρχική εξάρτηση». Κατ’ αρχήν πληροφορούμε τον κ. Αυγουρόπουλο ότι δεν ευθύνεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη σύνταξη της κατάστασης των εργαζομένων και την αποστολή της στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την υπογραφή της Πρωθυπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 386/17-10-2011 και την Υπουργικών Αποφάσεων υπ’ αριθ. 44003 και 44004/17-10-2011 (με τις οποίες διετάχθει η πολιτική κινητοποίηση και η επίταξη των οδηγών καθώς και η επίταξη των απορριμματοφόρων και των φορτηγών των δήμων) και τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2326Β/17-10-2011). Η σχετική κατάσταση συντάχθηκε κατ’ εντολή του Δημάρχου και απεστάλη στην Περιφέρεια Αττικής γιατί σ’ αυτήν η Κυβέρνηση ανάθεσε την ευθύνη υλοποίησης της Πρωθυπουργικής και των Υπουργικών Αποφάσεων που προαναφέραμε. Αν ο κ. Αυγουρόπουλος ανατρέξει στο ΦΕΚ 2326Β/17-10-2011, θα διαπιστώσει την ευθύνη που η Κυβέρνηση είχε αναθέσει στην Περιφέρεια Αττικής και πιστεύουμε ότι, με την ευθύτητα που τον διακρίνει, θα επανορθώσει το λάθος του. Εξ’ άλλου, ο κ. Αυγουρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν κηρύσσεται κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης και επιτάσσεται το προσωπικό και υλικό, ο κάθε εμπλεκόμενος προϊστάμενος έχει τις ευθύνες του για την υλοποίηση της κινητοποίησης και επίταξης (ποινικές και πειθαρχικές) και δεν του επιτρέπεται να «εξαφανίζεται» για να μη τις αναλάβει, πολύ περισσότερο όταν ο συγκεκριμένος προϊστάμενος (εν προκειμένω ο Δήμαρχος) ουδέποτε έχει αποποιηθεί των ευθυνών του και ουδέποτε έχει εξαφανιστεί ή έχει κρυφτεί. Ο Δήμαρχος   Βασίλης Ξύδης
Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.