Κανάκης:«Αδράνεια και αδιαφάνεια κυριαρχούν στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας»

Απρ 10, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δείτε παρακάτω τις θέσεις του δημοτικού συνδυασμού #μετονΝικήτα με Υποψήφιο

Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού τον κ. Νικήτα Κανάκη για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε οι απολογιστικές συνεδρίες των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών εκφράστηκε μία έντονη κριτική για τη λογική και τον τρόπο διαχείρισης όσων κονδυλίων αναλογούν στις σχολικές μονάδες.

Το μοντέλο διοίκησης των Σχολικών Επιτροπών που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή είναι ευνοιοκρατικό κι εν τέλει αντιπαραγωγικό. Οι δαπάνες, οι οποίες ετησίως φτάνουν τις 600.000€ γίνονται με άγνωστα κριτήρια και καμία ιεράρχηση αναγκών. Προσβάλει τέλος την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού αποδίδει στις Σχολικές Επιτροπές ρόλο κομπάρσου αν όχι αυτόν του επαίτη.

Οι Σχολικές Επιτροπές μπορούν και πρέπει να είναι δυνατά εργαλεία στα χέρια της δημοτικής αρχής. Όμως η δημοτική αρχή που έχει πραγματική προτεραιότητα τα σχολεία της πόλης της οφείλει:

- Να εμπιστεύεται στους διευθυντές τη διαχείριση των κονδυλίων αφού αυτοί έχουν την συνολική εικόνα των σχολείων τους και είναι άλλωστε υπόλογοι ως στελέχη της δημόσιας εκπαίδευσης.

- Να συνομιλεί με τα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων, ώστε να έχει σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών.

- Να επιδοτεί με γενναία τακτική επιχορήγηση τις Σχολικές Επιτροπές

- Να προωθεί ενιαίες προμήθειες για τις πάγιες ανάγκες, ώστε να επιτυγχάνει οικονομία κλίμακας.

- Να τηρεί την αναλογικότητα των δαπανών στα σχολεία με απόλυτη διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση τόσο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και των Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων.

-Να εξασφαλίζει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή των μαθητών

Νικήτας Κανάκης

Κατηγορία Κοινωνικά
Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %11 %275 %2019 %08:%Απρ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.