Ανοιχτή πρόσκληση σε περιήγηση στο Μητροπολιτικό πάρκο (video)

Νοε 01, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Δείτε παρακάτω την Ανακοίνωση - Πρόσκληση του Περικλή Ζίκα

προς όλους με θέμα την περιήγησή μας στο μητροπολιτικό πάρκο την Κιυραική 5 Νοεμβρίου

Υπερασπιζόμαστε το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Ώρα 11:00

Σημείο συνάντησης: Σταθμός ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ

 

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων για την προάσπιση ενός σπουδαίου κοινωνικού αγαθού, το οποίο απειλείται από διεκδικήσεις Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων, καθώς και από εξαγγελίες για χωροθέτηση γηπέδου ποδοσφαίρου, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην περιήγηση – ενημέρωση στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή στην οποία, με τη συνδρομή αρμοδίων, θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του χώρου από περιβαλλοντική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, ιστορική και αισθητική άποψη.

Θα καταφανεί η μεγάλη αξία και σημασία του Μητροπολιτικού Πάρκου για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και ως εκ τούτου η ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ διασφάλισής του.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώνει την ισχύ του Π.Δ. 187/Δ/2011, στις περιοχές των δήμων που προσέφυγαν εναντίον του. Με το δεδομένο αυτό έχει δημιουργηθεί μια ιδιόμορφη κατάσταση, η οποία μπορεί να αρθεί οριστικά μόνο με την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης ενός νέου Π.Δ., το οποίο θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τα προστατευτικά μέτρα του Π.Δ. 187/Δ/2011. Προς αυτήν την κατεύθυνση, επιβάλλεται να δρομολογηθεί, άμεσα, μία σειρά ενεργειών που κρίνονται απόλυτα αναγκαίες και άμεσης υλοποίησης και είναι:

· Ολοκλήρωση, Δημοσίευση και Κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Π.Δ. προστασίας του Υμηττού.

· Σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

· Απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης και παράνομης στάθμευσης οχημάτων στον πυρήνα του πάρκου.

· Απομάκρυνση του BADMINTON (σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ με αρ. 1970/2012) και της Ε.Π.Ο.

· Έγκριση και εφαρμογή του Σχεδίου Γενικής Διάταξης.

 

Ζητούμε από τους όμορους Δήμους ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ καθώς και από την Περιφέρεια Αττικής, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν τις προσπάθειές μας.

Ιδιαίτερα, ζητούμε από το Δήμο Αθηναίων να εφαρμόσει επιτέλους την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 522/6.3.2014, που επικαιροποιήθηκε με τη νεότερη απόφαση αρ. 686/25.6.2015.

Η περιήγηση και γνωριμία με τη φύση, τη χλωρίδα, τα κτίρια και την ιστορία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, θα οδηγήσει στην κατάδειξη των πολλαπλών ωφελειών που θα αντλούν από αυτό οι πολίτες και η κοινωνία του Λεκανοπεδίου, θα δίνουν ώθηση και θα αποτελούν το φάρο στις ενέργειές μας και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας μέχρι την τελική νίκη.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο το κάλεσμα του κυρλιου Ζίκα μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.