Η Μεγάλη εορτή της Αναλήψεως σήμερα

Κατηγορία Κουλτούρα
24 Μαΐου 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα

το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας. Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, «το Πνεύμα της αλήθείας» (Ιωάν. 15,26), ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου.

Η σωτηρία συντελείται με την οργανική συσσωμάτωση των πιστών στο θεανδρικό Σώμα του Χριστού. Αυτό εννοούσε, όταν υποσχόταν στους μαθητές Του: «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ.28,20).

Η εορτή της Αναλήψεως τιμάται ακριβώς 40 ημέρες μετά το μεγάλο, χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. Είναι η ημέρα κατά την οποία στο όρος των Ελαιών όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαθητές του, ο Ιησούς Χριστός ανελήφθη εις τους ουρανούς εν δόξη και τιμή, αφήνοντας τους μαθητές του να συνεχίσουν το έργο και την διδασκαλία της μεγάλης αλήθειας του.

Ο Χριστός, σ’ αυτές τις σαράντα μέρες, από την Ανάσταση, με συνεχείς εμφανίσεις και εξαφανίσεις αφ’ ενός μεν απέδειξε στους πιστούς μαθητές του, την αλήθεια της Αναστάσεώς του, αφ’ ετέρου δε τους προετοίμασε για την κατοπινή συνεχή σωματική απουσία του.

Το μήνυμα ήταν οι μαθητές να καταφέρουν χωρίς την συνεχή σωματική αίσθηση και αντίληψη του Χριστού, να  βγουν στον κόσμο και με θάρρος και χαρά και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, να διασπείρουν και να μεταδώσουν στους ανθρώπους την Χριστιανική διδασκαλία. Γι’ αυτό κι όπως καταγράφεται, οι μαθητές έφυγαν εντυπωσιασμένοι και χαρούμενοι και όχι θλιμμένοι, βλέποντας τον Ιησού να ανεβαίνει και να χάνεται στους ουρανούς καθώς είχαν λάβει την Θεία φώτιση για το κορυφαίο έργο και αποστολή που αναλάμβαναν

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.